Forum > Accent
Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00
Cien:
--- Cytat: "ziolek" ---
Ale ciekawostka z tym przesączaniem gazu. Nie znam na tyle instalacji, ale w ramach eksperymentu popróbuję wyjeździć gaz i dam po weekendzie znać co wyszło.
--- Koniec cytatu ---
lepiej zakrecić zawór na wielozaworze (przy butli) ;)
DAV7:
U mnie też ta reguła znika, chyba że auto trochę postoi tak kilkanaści godziń (np. noc ).
Prawdopodobnie ćiśnienie w ASO bedzie ok tak jak u mnie (gdy pompa pracuje ciśnienie ok, gdy nie pracuje układ prawdopodobnie sie zapowietrza i zanim pompa przepchnie paliwo pcha też powietrze i z tąd to mulenie, chyba). Myślę że problemem jesc cofające się paliwo do zbiornika, prawdopodobnie któryś z zaworków zwrotnych, albo tem w pompie albo ten od powrotu paliwa puszcza. Jeżeli nikt u ciebie nie grzebał w zbiorniku paliwa to może to być jeszcze załamany wężyk lub tak jak było u mnie 2 lata temu pęknięty ( ten w baku pomiędzy pompką a dekielkiem). Po wymianie tego wężyka ojawy ustały aż do teraz. Mam nadzieje że problem jest w baku czyli któryś z zaworków a nie np wtryskiwacze bęzynowe, zresztą pobawie się zobacze co i jak. Co do instalacji gazowej to moją ustawiam sobie sam , mam oprogramowanie. Nie sądze aby wyjeżdzenie gazu coś dało. Odcięcie gazu realizują wtryskiwacze , zawór na reduktorze, zawór przy butli (przynajmniej u mnie tak jest i w innych instalacjach raczej też, oczywiście sekwencyjnych) także mało prwadopodobne jest aby to gaz powodował tym bardziej że jest on lotny.
DAV7:
Przepraszam za błędy ale jestem w parcy i patrzą mi na ręce ( muszę się po prostu streszczać).
ziolek:
Nie przetestowałem
Samochód sam się naprawił. Jedynie przed tym wyjeździłem całą starą benzynę do końca. Nalałem nowego. Przez jeden dzień jeszcze chechłałem, potem jak ręką odjął. Ciekawe czy to było powodem czy zbieg okoliczności.
Cien:
--- Cytat: "ziolek" ---Nie przetestowałem
Samochód sam się naprawił. Jedynie przed tym wyjeździłem całą starą benzynę do końca. Nalałem nowego. Przez jeden dzień jeszcze chechłałem, potem jak ręką odjął. Ciekawe czy to było powodem czy zbieg okoliczności.
--- Koniec cytatu ---
Czasami takie objawy powoduje kończąca się pomału pompa paliwa ;)
Później stanie całkowicie w najmniej oczekiwanym momencie - ja tak miałem :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona