Forum > Accent
Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00
ziolek:
--- Cytat: "chris.fm" ---A może to wtryskiwacze od gazu. Można wyjeździć do końca gaz, zakręcić butle. i poczekać do rana. odpalic na benzynie i zobaczyc efekt. Taki pomysł poddał mi mój mechanik poniewaz tez mam taki problem od paru dni. Jak myslicie???warto sprawdzac ten sposób.
--- Koniec cytatu ---
Tak tez się bawiłem. Jeździłem jakiś czas tylko na benzynie i bez efektów. Zresztą odpalanie zawsze mam na benzynie jak to przy sekwencji bywa.
chris.fm:
Uruchamiam zawsze na benzynie. na noc przełączyłem pstryczek na benzyne (zawsze mam ustawiony na auto). Jesli chodzi o te wtryskiwacze to mechanik powiedział że jesli są zużyte to przez noc przesącza się przez nie gaz i rano mogą byc problemy z odpaleniem (nie wiem czy to prawda;-). Przełączyłem na benzyne pstryczek na noc, rano odpaliem tez na benzynie ale bez problemów. dzisiaj zostawiam na automatycznym przełączeniu i zobacze rano. jak nie odpale to juz bliżej rozwiązania problemu.
DAV7:
Witam jestem tu nowy ale ma podobny problem.
Auto hula na gazie (stag 300 i chodzi na min ok zadnych komunikatów CHECK ENGINE). Zauważyłem u siebie że po dłuższym postoju nie mam ciśnienia w przewodzie paliwowym tzn cofa mi część paliwa do zbiornika. Tak jak pisał autor tematu auto odpala za 3 czasami za 4 razem przez chwile nie ma mocy a po jakimś czasie u mnie 2 minuty jest ok ( problem dotyczy tylko bęzyny). obstawiam regulator ciśnienia paliwa albo pompe paliwa ( jej wewnętrzny zawór zwrotny).
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo roszę pisać.
DAV7:
Jeszcze jedno, też kończyłem jazdę na bezynie i nic to nie dało, jest jednak pewna reguła jak jest ciepło na zewnątrz to auto pali od kopa ale i tak go muli przez jakieś 2 minuty ( po odpaleniu na gazie tego problemu nie ma).
ziolek:
--- Cytat: "DAV7" ---Jeszcze jedno, też kończyłem jazdę na bezynie i nic to nie dało, jest jednak pewna reguła jak jest ciepło na zewnątrz to auto pali od kopa ale i tak go muli przez jakieś 2 minuty ( po odpaleniu na gazie tego problemu nie ma).
--- Koniec cytatu ---
U mnie z czasem ta reguła zanikła. W tej chwili mam problemy bez względu na temperaturę na zewnątrz. Ale fakt, na początku było tak jak mówisz.
Ciekawi mnie jak wygląda procedura kontroli ciśnienia paliwa w ASO. Czy możliwe jest aby taka kontrola nie wychwyciła problemów z pompą?
Ale ciekawostka z tym przesączaniem gazu. Nie znam na tyle instalacji, ale w ramach eksperymentu popróbuję wyjeździć gaz i dam po weekendzie znać co wyszło.
Nawigacja
[#] Następna strona