Autor Wątek: Silnik 1.5 ?  (Przeczytany 7819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vex

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Wrzesień 2009, 19:24:05 »
Cytat: "mafia_863"
A jak ja jechałem swoim ponad 190 km/h to mam 2.5 Turbo?? :-)

To masz napsuty predkosciomierz :)

Cien

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Wrzesień 2009, 21:46:13 »
Cytat: "Vex"

To masz napsuty predkosciomierz :)

a jak swoim jechałem i miałem na GPS 1400 km/h !!!! to jaki silnik na tą chwilę wsadziłem ?? :mrgreen:

mafia_863

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Wrzesień 2009, 22:46:20 »
Predkosciomierz mam dobry :-) I powaznie jechalem ponad 190 km/h i mam na to dwoje swiadkow :-) Jak kiedys wyskocze na A2 to zapodam filmik z nagraniem :-P
Dodam, ze na 4 biegu idzie dokladnie 175 km/h az do odciecia, po wrzuceniu 5 biegu jeszcze sie rozpedza do nieznacznie ponad 190.

stylek

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Wrzesień 2009, 23:13:06 »
A jak ja jechałem swoim ponad 190 km/h to mam 2.5 Turbo??
Chyba z górki i z żaglem :mrgreen: Lol

Hants

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Wrzesień 2009, 01:55:22 »
190? W Accencie? Z dwoma swiadkami - pasazerami Ha, ha.. Fantasta. Chyba na torze, bo w normalnych warunkach autostradowych przy 140 stawala mi smierc w oczach (i gluchlem). Wszystkim marzycielom proponuje zakup porzadnego GPS, albo czegos w stylu Nokii N95 ze sporstrackerem. Szybciutko zweryfikuje to Wasze marzenia i subiektywne odczucia.

kml

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Wrzesień 2009, 06:46:14 »
Cytat: "Hants"
190? W Accencie? Z dwoma swiadkami - pasazerami Ha, ha.. Fantasta. Chyba na torze, bo w normalnych warunkach autostradowych przy 140 stawala mi smierc w oczach (i gluchlem). Wszystkim marzycielom proponuje zakup porzadnego GPS, albo czegos w stylu Nokii N95 ze sporstrackerem. Szybciutko zweryfikuje to Wasze marzenia i subiektywne odczucia.

Jadąc samemu robujałem accent do 170 LICZNIKOWYCH. Przy okazji sprawdzę to z GPSem :)

Hants

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Wrzesień 2009, 14:12:08 »
Zarejestruj sie w sportstrackerze i pozwol mi to obejrzec online. Jesli chociaz przez 5 sekund ujrzymy wszyscy 190 km/h - to stawiam Ci pelny bak dowolnego paliwa :-D

sztygar

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Wrzesień 2009, 17:00:52 »
Ja swoim na A4 miałem 160km/h (157 wg GPS) i mogłem go rozkulać jeszcze troszke, sądze że te 10-20km/h więcej by dało rade ale jesli mam być szczery to trochę się bałem. Autko przy takiej prędkości jakoś niespecjalnie dobrze się prowadzi i to na oponkach 165/65 "13. Dodam że było to przy silniku 1,3.

Pytanie już całkowicie poza tematyką: przy jakiej prędkości wrzucać 5 bieg najlepiej? Wg instrukcji mam sugerowane optymalne 75km/h, osobiście wrzucam jak jest lekko ponad 80km/h a ktoś wyżej napisał że dociągnął na "czwórce" sporo więcej... Nie mam obrotomierza to ciężko mi tak nawet an ucho wyczuć (jeszcze jak gra radio).

Vex

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Wrzesień 2009, 19:11:40 »
Predkosciomierz mam dobry :-) I powaznie jechalem ponad 190 km/h i mam na to dwoje swiadkow :-) Jak kiedys wyskocze na A2 to zapodam filmik z nagraniem :-P
Dodam, ze na 4 biegu idzie dokladnie 175 km/h az do odciecia, po wrzuceniu 5 biegu jeszcze sie rozpedza do nieznacznie ponad 190.

Nie zrozumiales. Ja na swoim liczniku w Accencie 1.5 zobaczylem 185 km/h tylko to nie znaczy ze faktycznie samochod jejchal z taka predkoscia. Moglo byc jedynie z 175 km/h :) Moja czworka byla duzo krotsza. Moj Accent konczyl sie rozpedzac przy 150-160 km/h na 4. Na trojce przy 115km/h

k7s5a2

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Wrzesień 2009, 20:23:15 »

To w takim razie jesteś głuchym samobójcą.
1. 130 km/h Accentem to jest moim zdaniem granica bezpiecznej jazdy. Nie do takich prędkości to auto zostało stworzone, ale za to pokazuje swoje dobre strony w innych momentach.
2. Przy 190 km/h miałbyś takie obroty, że bez nauszników byś sobie nie poradził. Szum powietrza + opony + obroty = dużo dB.
Pozwolę sobie tutaj na taką małą dygresję. Nie wiem co za moda panuje wśród naszego narodu ale 3/4 pytań na widok nowego samochodu kolegi brzmi "Ile już jechałeś", "Ile pójdzie" itp. A potem słyszę w informacjach "Wracali z dyskoteki, 7 osób w BMW, 5 na miejscu, 2 ciężko ..."

Zbyszek

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Wrzesień 2009, 20:33:02 »
Cytat: "k7s5a2"
Nie wiem co za moda panuje wśród naszego narodu ale 3/4 pytań na widok nowego samochodu kolegi brzmi "Ile już jechałeś", "Ile pójdzie" itp. A potem słyszę w informacjach "Wracali z dyskoteki, 7 osób w BMW, 5 na miejscu, 2 ciężko ..."

I to stwierdzenie jest strzałem w dziesiątkę ! Mam tylko nadzieję, że nikt nie stworzy postu pt. "Największe prędkości Accentów" i klubowicze nie będą musieli się "prześcigiwać" w osiągach :mrgreen:

kml

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Wrzesień 2009, 21:14:51 »
Cytat: "Zbyszek"
"Największe prędkości Accentów" i klubowicze nie będą musieli się "prześcigiwać" w osiągach

E tam, po prostu zdjęcie z nawigcja z zakładki "komputer" i wszystko jasne :D

mafia_863

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Wrzesień 2009, 21:42:38 »
Panowie widzę, że wzbudziłem spore oburzenie :-) Powiem to tak: Nie jestem entuzjastą ogromnych prędkości ale fakt faktem kiedyś Wam udowodnię!Nie będę specjalnie się starał o nagranie tego filmiku, bo nie o to chodzi.Z reguły nie przekraczam 130 km/h bo nie jest to jazda bezpieczna.Nie mamy na to dróg a i mandaty drogie...Jak się trafi okazja wyjazdu do Poznania, to może wtedy.Więc proponuję na jakiś czas zapomnieć o tym co napisałem.Po prostu nie było tematu o prędkości :-) Aha z nawigacją sporo jeżdżę i przekłamanie jest dokładnie 6 km/h ( nawigacja Mio).Pozdrawiam i nie ekscytujcie się tak :-D

xardas

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Wrzesień 2009, 22:45:58 »
W accencie 110 - 120 to taka fajna prędkość. Na piąteczce akurat przy 115 łapie niezły moment i fajnie się gania. Ja się zgadzam z kolegą k7s5a2 - w accencie 130km/h na zwykłej polskiej drodze to jest granica kiedy accent się jakoś prowadzi. Jeżdżący na co dzień tym autem z większymi prędkościami albo są głupi, albo chcą się zabić, albo jedno i drugie. Własności jezdne tego auta, szerokość, długość masa, opływywość, po prostu tak wyglądają i przy seryjnym aucie, to nie da się tego zmienić. Przy 140 i więcej km/h auto nie zachowuje się bezpiecznie, po prostu zachowanie tego auta nie jest takie samo jakbysmy jechali przy tej samej prędkości np audi a6...no wiadomo inna półka ale accent to przecież to małe i tanie autko do nie rozwijania takich prędkości, co nie znaczy, że nie jest fajne.

stylek

• Gość
Silnik 1.5 ?
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Wrzesień 2009, 23:23:24 »
Cytat: "xardas"
accent to przecież to małe i tanie autko do nie rozwijania takich prędkości, co nie znaczy, że nie jest fajne.
Zgadzam się z kolegą !! :-)