Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd po IV roku

<< < (2/6) > >>

jacek2:
Na ten przegląd ustawiam się pod koniec stycznia....... więc jeśli już będzie po- to wszystko opiszę..... :-/

[ Dodano: 2014-01-31, 07:43 ]
No i jestem po przeglądzie:
robiony 30 stycznia w Wałbrzychu..... niestety tanio nie jest.
Usługa - przegląd 306 zł,
mój filtr powietrza i mój olej ok 265 zł,
serwisowy filtr paliwa 112 zł, i oleju 70 zł (nie wiem skąd takie ceny).
Moje filtry które miałem ze sobą (paliwa i oleju) dużo tańsze niestety nie pasowały bo się kolega w sklepie pomylił i dał inne...
Wymieniono na gwarancji siłowniki klapy bagażnika bo trzeszczały przy zamykaniu (to mój wymysł) i podrapany plastyk na kierownicy ten co steruje radiem taki duży szary....... Szybko, miło i nawet z chęcią umycia samochodu na koniec roboty- ale z tego zrezygnowałem. (tam jest taki nielat na praktyce co myje tylko auta- więc porysować to ja sobie mogę w domu sam osobiście :evil:)

balboa:
ile w sumie pociągnęli Ciebie po kieszeni ?
Jakie części mogę zabrać ze sobą i czy mogą to być tzw. "no name-y" ?

jacek2:
Możesz wziąć wszystkie części- filtry, oleje, wkłady filtrów, itp... mogą to być zamienniki, nie muszą występować w oryginale.

Całość przeglądu za który zapłaciłem to coś ok 705 zł,

Xymox:
Hey.
Właśnie przesiadłem się z Hondy Civic (rok 2008 - UFO) do iksika i powiem Wam tak. Ceny przeglądów gwarancyjnych w Hondzie (Ha-Mol Gliwice) to koszt ok. 1100pln. Na przeglądzie wymieniali: olej, wszystkie filtry oprócz filtra paliwa (bo wewnętrzny), robili ogólny przegląd auta i na koniec wymyli auto. I tyle. Wszystko robione na materiałach z ASO. Więc koszty przeglądów naszych 35-tek nie wyglądają źle (w porównianiu oczywiście do Hondy).
Pozdrawiam.

balboa:
jacek2, zastanawiam się co w przypadku, gdy daję własne "części" - czy oni to właśnie użyją. Zadzwoniłem do serwisu, pytam, czy można ze swoimi częściami (udałem niezorientowanego) się pojawić, w odpowiedzi, że tak, owszem, ale że "wpisują to w papiery"... :-? Czyli taki mały pstryczek, przywozisz swoje, to my podkreślimy szlaczkiem, że nie dasz nam zarobić., he he. :mrgreen:
Druga kwestia, to czy serwis faktycznie ich użyje, po złości może np. olej wlać przecież swój, a nie mój powiedzmy taki z wyższej półki  :mrgreen:
Jeśli pamiętasz, może podpowiesz (podpowiecie) - mam III przegląd, 25 tys. km przejechane, co mogę wziąć na wymianę własnego do serwisu, jako własny "wkład" w ten interes, oprócz....hehe karty płatniczej.... :lol:  :mrgreen:  :lol:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej