Forum > Zakup Hyundaia
kupno hyundaia i10, pytania
JanuszB:
--- Cytat: "Kam-mil" ---Jak byłem w salonie na przeglądzie i zobaczyłem po raz pierwszy nowe i10 to kopara mi opadła. Pierwsze wrażenie z kilku metrów to było "O nowy ix20!!"
Nie wiem w jakiej wersji siedziałem, ale wnętrze suuuper!! Chyba tylko z nową Pandą można porównać. Citigo/Up!/Mii i Aygo/107/C1 to przy i10 golasy, jakieś oszczędnościowe wersje samochodu.
Natomiast z ceną ostro pojechali. To już nie jest tani maluch, ale maluch premium.
Natomiast 3-cylindrowego 1,0 66KM bym na wstępnie nie skreślał. Panda z 60-konnym silnikiem jeździ całkiem nieźle. Citigo/UP!/Mii z trzycylindrowym 1,0 jeździ nienajgorzej, Aygo/107/C1 z trzycylindrowym 1,0 ma dobrą dynamikę i mało pali. Znalazł ktoś może wykres mocy i momentu obrotowego tego nowego silnika 1,0 ?
--- Koniec cytatu ---
Moje pierwsze spotkanie z nowym i10 było w Tesco.
Stał tam pomarańczowy i10 w wersji confort z takim kolorystycznym wnętrzem za 41 400
Brakło mi kilku tysięcy - zakupiłem i10 w wersji access w kolorze silky beige za 37 400.
W sobotę test auta na trasie Nowy Sącz-Kraków-Nowy Sącz w celu zobaczenia nowo narodzonej wnuczki w dniu 20 stycznia 2014 r.
cruel:
Dlaczego 1.0 do miasta - nigdy? Przecież to tym bardziej taki silnik ma sens. Ile po mieście latasz? Jak w godzinach szczytu średnia wyjdzie 20-30km/h to dobrze. A do sprawnego poruszania się od świateł do świateł starczy w zupełności.
Także wolałbym nową i10 za taką cenę niż coś używanego. Bo już z pewnością nic sensownego 2-3letniego w takiej kwocie się nie znajdzie. A jak już to niewiele lepsze. Więc zawsze lepiej mieć tą pewność nowego auta.
Ciekawe tylko jak ze spalaniem będzie. Mieszane podają, że niby 4,7litra. Niby mało ale sporo. W rzeczywistości pewnie w 5,5l można będzie się spokojnie zmieścić.
Gratulację dziadziusiu :)
JanuszB:
--- Cytat: "cruel" ---Ciekawe tylko jak ze spalaniem będzie. Mieszane podają, że niby 4,7litra. Niby mało ale sporo. W rzeczywistości pewnie w 5,5l można będzie się spokojnie zmieścić.
Gratulację dziadziusiu :)
--- Koniec cytatu ---
Znasz jakieś auta które palą mniej niż 4.7 l benzyny na 100 km :?:
Na trasie N.Sącz - Kraków - N.Sącz (w połowie autostradą 130 km/h) hultaj wypił 6 litrów.
Dziadkiem jestem podwójnym, w Krakowie odwiedzałem wnuczkę Hanusię,
dzisiaj na świecie pojawił wnuczek Mateuszek :-D
robaszek127:
Co do auta co pali mniej niż 4,7L to ja znam i miałem. bez problemu uzyskałem średnie spalanie w 4 osoby w jeździe mieszanej 4,3L a było nim tico. Waga ok 650kg tyle co maluch a silnik od suzuki. Ale już matiz z tym silnikiem ale buda cięższa spala nawet 8L.
Więc pewnie i I10 spalac będzie więcej niż te 5,5L, chyba że na trasie. Bowiem mały silnik teraz nie gwarantuje niskiego spalania. A pewnie I10 też już waży więcej os starszego modelu.
JanuszB:
Stary i10 - masa własna: 980 kg
Nowy i10 - masa własna: 933 (952) kg
Nie wiem czemu dwie masy :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona