Forum > Zakup Hyundaia
kupno hyundaia i10, pytania
BigT:
Trudno żeby powiedzieli że ma być gorszy ;)
Na pewno ładniejszy.
Benzyna do miasta - jak najbardziej,
1.0 do miasta - nigdy :) Nie za bardzo rozumiem kwestie doboru silników do Hyundaiów,
większość jest po prostu za słaba. Do getza IMO rozsądne optimum to było 1.4.
A biorąc pod uwagę że ten samochód Getzowi praktycznie nie ustępuje,
albo ustępuje niewiele jeśli chodzi o wymiary i masę, to dziwię się że w ogóle zaoferowali 1.0.
1.1 w Getzie to tragedia... I wcale mało nie pali ;]
JanuszB:
Dlaczego takie silniki wybrali - nie wiem.
U konkurentów w segmencie A też dużo "jedynek".
Wygląda na to, że jestem pierwszy na forum jako kupujący nowy i10 ;-)
Chyba, że ktoś kupił ... ale się nie ujawnia.
BigT:
Zrób fotorelację ;)
JanuszB:
Ok - postaram się zrobić kilka fotek :lol:
[ Dodano: 2014-01-17, 01:15 ]
http://autokult.pl/2013/10/24/nowy-hyundai-i10-2013-o-poziom-wyzej-pierwsza-jazda-autokult-pl
Ciekawe jakie będą moje spostrzeżenia, co się sprawdzi, co nie :?:
Kam-mil:
Jak byłem w salonie na przeglądzie i zobaczyłem po raz pierwszy nowe i10 to kopara mi opadła. Pierwsze wrażenie z kilku metrów to było "O nowy ix20!!"
Nie wiem w jakiej wersji siedziałem, ale wnętrze suuuper!! Chyba tylko z nową Pandą można porównać. Citigo/Up!/Mii i Aygo/107/C1 to przy i10 golasy, jakieś oszczędnościowe wersje samochodu.
Natomiast z ceną ostro pojechali. To już nie jest tani maluch, ale maluch premium.
Natomiast 3-cylindrowego 1,0 66KM bym na wstępnie nie skreślał. Panda z 60-konnym silnikiem jeździ całkiem nieźle. Citigo/UP!/Mii z trzycylindrowym 1,0 jeździ nienajgorzej, Aygo/107/C1 z trzycylindrowym 1,0 ma dobrą dynamikę i mało pali. Znalazł ktoś może wykres mocy i momentu obrotowego tego nowego silnika 1,0 ?
Nawigacja
[#] Następna strona