Forum > XG / Grandeur

[Grandeur] Wymiana doświadczeń

<< < (6/12) > >>

Stormus1:

Dodano: 2016-09-19, 16:34
Co do pojemnosci butli to tak jest.mozna zatankowac jakos 80% i z tym musisz żyć. Ja polecam zmienic warsztat LPG. Co to znaczy samochód musi sie ułozyc? Moj na gazie jezdzi tak samo jak na benzynie, w kazdym zakresie obrotów. Bez szarpania, wyskakujących bledów czy innych histori. Jak są dobrze ustawione dawki paliwa i dobrze dobrane komponenty, to nie ma mowy o takich zachowaniach.

drobny:
Gaz musi się ułożyć to znaczy daj pan spokój na parę dni hehe. Wiem że butle wypełnia się 80% ale tutaj jeszcze 10L powinno wchodzić. Po wymianie wtrysków "z większych zapasem mocy"  nie ma żadnych szarpań wszystko jest ok. tylko jak się zapalił Check-Engine tak nie zgasł. Generalnie zapewne pierwszy raz na oczy widzieli taki samochód -- i perfidnie widać że coś rozregulowuje mieszanki i sami nie wiedzą chyba co. Spalil mi teraz  w mieście 20L... jeżdżę spokojnie i raczej przepisowo choć 2-3 razy docisnąłem go na maxa. TAk jak pisałeś Stormus do 20l gazu ale czy naprawde spalil 7,5l przy jedzie 100km ? :)

Stormus1:
20 to normalnie, jak tylko po mieście :)
Wiedz na jakąś drogę expresowa i zalacz tempomat na 100km/h no i zresetuj komputer spalania :)
W taki sposób pali 7,4 litra. Ale jadąc na siłownię, na którą mam 3,5 km. Pali nawet 24 litry. Ale to jazda po miescie na zimnym silniku.
Taki mieszany cykl to 14-16 litrów trzeba liczyć. Więc koszty jakby lanosem jechać hehe

drobny:
Co do gazu to warsztat w końcu ogarnął :). W pośpiechu robili potem poprawiać trzeba było) Jakiś zawór za mocno był przykręcony dlatego 10l gazu nie wchodzilo. Błędy już nie wyskakują a jeśli się pojawią to trzeba zrobic mapowanie benzyny i gazu na dłuższej trasie.
Katologowo Grandi pali 15l w miescie i udalo mi się zrobić 17L nie szarżując ale i nie dziadowską zamuloną jazdą. :) Spalanie 24l to chyba jazda  pełna wrażeń :D
7,4L na 100km spróbuje kiedyś ale na pewno chodzi o spalanie samej benzyny bo gazu to nie uwierze :)
Będę nie długo hamulce robił jestem otwarty na sugestie.
Zgasł mi wczoraj na światłach mam nadzieje że to się wiecej nie powtórzy :)

Stormus1:
Gaśnięcie moze oznaczać sporo... Od zlego gazu, przez brak iskry, az po problemy ze skrzynią... Najgorsza i zarazem najdroższa jest skrzynia.
A co do hamulców to raczej wiesz jakie są dobre firmy produkujące tarcze, czy klocki. I takie wybierz :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej