Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalacja BRC + lubryfikator
lotug:
Zamontowałem tydzien temu, zobaczymy jak bedzie sie spisywala sama instalacja i oczywiscie silnik po jakims znaczacym przebiegu. Pierwsze obserwacje: nie zauwazylem spadku mocy i komfortu jazdy, przelaczanie z benz na gaz (przy temp. okolo +5'C) po okolo 150-180s podczas postoju oraz po okolo 90-120s podczas jazdy czyli tak naprawde po wyjechaniu z parkingu i z osiedla. Dalsze obserwacje umieszcze za jakis czas.
marcin_i30:
Kolego Lotug. Jestem autorem strony gdzie zamieszczono link z wykopu.
Uważam, że jeżeli to jest model z poprzedniej generacji to źle zrobiłeś. Prędzej czy później padnie Ci głowica. Mam prawie 30 opinii autoryzowanych serwisów.
A moje dodatkowe pytania są następujące: spróbuj stojąc na biegu jałowym oczywiście na lpg gwałtownie wcisnąć pedał gazu? (mi strzela w silniku i się dusi). Jak jest u Ciebie?
oraz czy nie masz problemów z kontrolką check engine? mi się świeci ciągle.
lotug:
marcin_i30
Mam przejechane dopiero 600km na gazie wiec jeszcze za wcześnie żeby coś mogło paść. Kontrolka mi się nie pali natomiast po południu sprawdzę tę sprawę z wciśnięciem pedału gazu - zobaczę co się stanie. Owszem, czytałem wiele opinii na temat gazu w hyundai/kia i były one podzielone. Dużo osób pisało, ze nie zakłada gazu ponieważ są problemy itp. ale tak naprawdę na własnej skórze przekonało się o tym zaledwie kilka osób z komentujących internautów. Równie wiele było komentarzy pozytywnych, w których internauci pisali, ze przejechali 50, 100 czy ponad 100kkm. Znajomy posiadający kia ceed 2009 zrobił na gazie 80kkm i nie narzeka. Myślę, ze to jest tak jak ze sprzętem agd/rtv, dwie osoby kupią np. ten sam telewizor i jednej osobie zepsuje się po miesiącu a drugiej będzie służył przez długie lata. Owszem, wiem, ze zaryzykowałem montując instalacje gazowa ale mam nadzieje, ze nic w krótkim czasie mi nie padnie.
P.S. Jak już wspomniałem wieczorem lub jutro rano umieszczę info dotyczące co dzieje się po gwałtownym wciśnięciu pedału gazu.
[ Dodano: 2014-01-24, 07:10 ]
--- Cytat: "marcin_i30" ---Kolego Lotug. Jestem autorem strony gdzie zamieszczono link z wykopu.
Uważam, że jeżeli to jest model z poprzedniej generacji to źle zrobiłeś. Prędzej czy później padnie Ci głowica. Mam prawie 30 opinii autoryzowanych serwisów.
A moje dodatkowe pytania są następujące: spróbuj stojąc na biegu jałowym oczywiście na lpg gwałtownie wcisnąć pedał gazu? (mi strzela w silniku i się dusi). Jak jest u Ciebie?
oraz czy nie masz problemów z kontrolką check engine? mi się świeci ciągle.
--- Koniec cytatu ---
Zgodnie z obietnicą zrobiłem tak jak mi poradziłeś. Wczoraj na dobrze już rozgrzanym silniku wcisnąłem gwałtownie pedał gazu - żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem. Powtórzyłem to dla pewności 3-4 razy w krótkich odstępach czasu - póki co wszystko OK.
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla
marcin_i30:
--- Cytuj ---
Zgodnie z obietnicą zrobiłem tak jak mi poradziłeś. Wczoraj na dobrze już rozgrzanym silniku wcisnąłem gwałtownie pedał gazu - żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem. Powtórzyłem to dla pewności 3-4 razy w krótkich odstępach czasu - póki co wszystko OK.
--- Koniec cytatu ---
No to mi skopali w takim razie instalacje. Dzięki za testy.
lotug:
marcin_i30, Gdzie zakładałeś?
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla
Nawigacja
[#] Następna strona