Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalacja BRC + lubryfikator
marcin_i30:
W ASO Hyundai Stalowa Wola. Wielokrotnie im to zgłaszałem. Niestety rozłożyli ręce. Najgorsze jest to na skrzyżowaniach jak chce szybko je opuścić a tu silnik dusi się. Musiałem nauczyć się z tym żyć. Zawsze trzymam silnik na wyższych obrotach.
Robik:
Instalacje lpg mialem zamontowane w kilku poprzednich pojazdach od roku 95 ubieglego wieku pamiętam jeszcze cenę litra gazu na poziomie 19 groszy za litr i nasluchalem sie setek teorii o problemach z tym czy innym silnikiem z lpg.
W Poznaniu miałem szczęście trafić na wyjątkowego instalatora znającego sie jak mało kto na instalacjach i bez cienia wątpliwości zagazowalem tam hyundaika.
Jestem przekonany ze wiekszosc problemow ktore poruszaliscie w poscie wynikaja z blednej kalibracji, oszczednosciach zakladu instalujacego zestaw lub zle dobrane elementy składowe instalacji.
Dlugi czas reakcji na pedał gazu moze byc zwiazany ze zle dobranej mocy reduktora, zbyt wolne czasy wtryskiwaczy lub za male cisnienie robocze gazu ktory przechodzi na listwe wtryskowa zbyt wolno.
Koniecznie udaj sie do dobrego fachowca od BRC na regulacje i sprawdzenie komponentow bo najwyrazniej w czyms tkwi problem.
Jesli mozesz wrzuc fotki twojej instalacji plus zdjecia listwy wtryskowej i reduktora moze znajdziemy jakies niepokojace rozwiazania w twoim samochodzie.
enigma:
--- Cytat: "marcin_i30" ---W ASO Hyundai Stalowa Wola. Wielokrotnie im to zgłaszałem. Niestety rozłożyli ręce. Najgorsze jest to na skrzyżowaniach jak chce szybko je opuścić a tu silnik dusi się. Musiałem nauczyć się z tym żyć. Zawsze trzymam silnik na wyższych obrotach.
--- Koniec cytatu ---
Mam pytanie - Jak w Stalowej w ASO potraktowali LPG i jak z gwarancją? Robisz u nich full to nie widzą LPG?
lotug:
--- Cytat: "marcin_i30" ---W ASO Hyundai Stalowa Wola. Wielokrotnie im to zgłaszałem. Niestety rozłożyli ręce. Najgorsze jest to na skrzyżowaniach jak chce szybko je opuścić a tu silnik dusi się. Musiałem nauczyć się z tym żyć. Zawsze trzymam silnik na wyższych obrotach.
--- Koniec cytatu ---
ja zakładałem w EGP w Warszawie przy Ostrobramskiej. Tak jak już wspomniałem wierze, że jeżdżąc na gazie samochód będzie mi służył w miarę bezawaryjnie min. 7 lat (tak sobie założyłem, że pojeżdżę nim minimum tyle).
Wcześniej miałem 3 samochody (Polonez-hehe, Honda, Opel), każdy na LPG i z żadnym nie miałem problemów.
marcin_i30:
Salon Hyundai sprzedał mi nowy samochód z gazem. Z salonu wyjechałem już na gazie. Otrzymałem 5-letnia gwarancje. Dlatego zapłaciłem prawie dwa razy więcej niż normalnie za lpg montując w ASO ale ważne było dla mnie utrzymanie gwarancji. Jak do tej pory przez 2,5 roku wszystko robili na gwarancji. Czy silnik czy amortyzatory czy sprzęgło itp. Teraz coś sprzedawca zaczyna kręcić. A dlaczego pojawił się problem? bo dowiedziałem się w opinii ponad 30 serwisów ASO, że niszczą się silniki. To samo potwierdził mi sprzedawca, który upiera się, że będą wszystko naprawiać(tylko co da mi naprawa jak za jakiś czas się skończy gwarancja a za naprawy będę musiał płacić z własnej kieszeni). Kupując samochód również wychodziłem z założenia by jeździć minimum te 7 lat bezawaryjnie a tu nie widzę tego w kolorach. Są różne opinie co do lpg w i30, natomiast to co otrzymałem od innych ASO wraz z opinią HMP jest dla mnie wystarczające i jazda samochodem teraz gdzie ciągle zastanawiam się czy nic się nie zepsuje do miłych nie należy (w chwili obecnej poszła uszczelka pod głowica, duszenia przy gwałt. wciskaniu gazu, brak mocy, kontrolka silnika itp.).
Wcześniej miałem na lpg VW Polo (prawie 300 tys. bez problemów)
Nawigacja
[#] Następna strona