Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalacja BRC + lubryfikator

(1/14) > >>

lotug:
Witam.
Wkrótce zakładam instalacje LPG firmy BRC do i30 1,4, 109KM. Zastanawiam się nad dodatkowym montażem lubryfikatora? Czy jest on wskazany czy można go sobie darować? Z pewnością nie zaszkodzi silnikowi ale czy warto dokładać około 200-250PLN? (za tyle oferuje zakład, który będzie mi montował instalację)

robaszek127:
A czy ten i30 ma wzmocnioną głowicę już przez fabrykę? Bo inaczej może być tak jak z tym kupionym nówką  z salonu prze zosobę co zamieściła ten tekst.
http://www.wykop.pl/ramka/1804852/czy-mozna-miec-zaufanie-do-autoryzowanych-salonow-hyundai/

lotug:
Troche sobie poczytalem, mimo wszystko gaz juz zalozony. Nie znam sie wiec nie wiem czy mam wzmacniana glowice czy tez nie. A jesli chodzi o salony Hyundaia to Kupilem samochod niedawno i akurat mial wyznaczony przeglad po 3 latach. Stwierdzono slizganie sprzegla a jako, ze samochod na gwarancji powinno zostac naprawione/wymienione w jej ramach. Niestety, sprzeglo nie podlega gwarancji. Wiec przepraszam, w takim razie co podlega? Zaplacilem za przeglad prawie 500PLN za wymiane oleju z filtrem (produkty moje), filtr powietrza i filtr kabinowy (produkty moje), filtr paliwa (produkt od hyundaia), wymiana zarowki. Takie rzeczy to ja moge zrobic sobie sam za darmo. OK, rozpisalem sie ntroche nie na temat. A wracajac do gazu, zalozylem poniewaz 3 znajomych jezdzi na gazie i nie narzekaja po przejechaniu 50kkm, 85kkm oraz 110kkm. Mam nadzieje, ze nie spotka mnie taka przygoda jak uzytkownika, o ktorym czytalem.

kadafi:
Na forach LPG piszą że lubryfikacja to takie placebo.
Jeśli masz instalację złożoną da dobrych komponentach, założoną wg sztuki i co najważniejsze wyregulowaną przez osobę która się na tym naprawdę zna to nie powinno być problemów (chodzi o użytkowanie, nie o utratę ewentualnej gwarancji).
Jeśli chcesz dowiedzieć się co myślą o Twojej instalacji "gazownicy"  - załóż temat np. na LPG-FORUM.

KAROL208:
JUż kiedyś Yaris musiała mieć lubryfikacje bo niby ceramiczne gniazda zaworów sypały się.
Wystarczy spojżeć ile yarisek jeździ bez lubryfikacji i nic się nie sypie.
Wszystko zależy od jakośći instalacji. Lubryfikacja kosztuje i olej też.
Do każdego silnika 4t a nawet wankla  da się wsadzić lpg tylko trzeba dobre komponenty dobrać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej