Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalacja BRC + lubryfikator

<< < (9/14) > >>

malagoss:
Z tego co mówił mi gazownik to będzie dotryskiwał 1.5-2 l Pb, a co lubryfikacji to wiele osób mi odradzało...
Chyba na początku zobaczę jak się jeździ z dotryskiem, a najwyżej jeżeli będzie zbyt duże spalanie to zawsze można to wyłączyć.

robaszek127:
Już lepiej dać ten dotrysk benzyny niż owy lublifikator. Nie wiem co da te kilka kropelek oleju na jakiś czas. Pewnie i te 2L benzyny w dotrysku lepsze o  wiele  nie będzie skoro zawory ze słabego materiału.

malagoss:
Tak więc przekonam się w praniu jak zawory będą się sprawować na dotrysku z czasem.

shadow:
W tych silnikach nie jest zalecana instalacja gazowa, fabrycznie kiedy przystosowane są gniazda zaworowe i tak zakładana jest instalacja z dotryskiem PB, jest to około 1 litr na 100km, również u siebie rozglądałem się za instalacją gazową i wielu gazowników mi odradzało. Do tej pory jeżdżę na benzynie, a że robię głownie trasy spalanie oscyluje w granicach 5-6 litrów.

polo1979:
Witam
Ja ma i30 combi 2014 z fabrycznie zamontowanym gazem, u mnie sytuacja wygląda tak na 100km jazdy zużywa 1,5l benzyny na owe dotryski plus odpalanie auta i czas przełączenia się instalacji na gaz.
Gazu zużywa ok. 6l na 100km, dobry wynik niektóry mówią że bardzo dobry, ale pewnie dlatego że do pracy dojeżdżam 30 km zakopianką, jazda stałą prędkością 90km/h

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej