Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (81/85) > >>

Mans:
Okazuje się ,że blizniak Kia Venga  pomimo upływu lat sprzedaje się całkiem dobrze.Do pazdziernika sprzedano w Polsce 1415 sztuk.
https://www.samar.pl/__/3/3.a/96104/TOP30-modeli-dla-Kowalskiego--Hyundai-Tucson-atakuje-podium.html?locale=pl_PL
Z Hyundaiem ix20 nie jest już tak dobrze i w rankingu brak tego modelu.Myślę jednak, że to dobry ruch że będzie on nadal produkowany.

Dider:
Też myślę, że dobrze robią, że nie kończą z produkcją obu modeli. Jak rok temu pytałem o Venge i ix20 i o rabatyna wyprzedaż rocznika, to w obu przypadkach usłyszałem, żebym na zbyt wielki rabat nie liczył bo sprzedaż modelu przekracza zaplanowaną produkcję - wiecej sprzedali w ciągu roku (a to był dopiero październik) niż na początku roku planowali sprzedać i jak w przypadku mojej Vengi, ostatnia dostawa to już podobno była produkcja ponad plan i zarazem ostatnia w tamtym roku rocznika 2016 (początek listopada skończyli), pozniej zaczynali już produkcję nowego rocznika z dostawami do dilerów dopiero od połowy lutego. O rabatach na ten model dopiero diler mnie poinformował w ostatnim tygodniu grudnia, kiedy na inne modele (sportage, rio) już w listopadzie reklamy leciały a później tylko te rabaty zwiększyli o 1 tyś zł i rabat na Venge był porownywalny z tym na Rio.

Maolma:

--- Cytat: "rekin323i" ---Kosmos

chodziło mi o system BlueDrive +2000zł auto co prawda mniej pali ale jest tam akumulator AGM występował często w wersji Comfort  -napięcie niższe niż w normalnym akumulatorze więc elektryka może wariować. :shock:  
A zapalanie na przycisk w wersji Comfort i Style kosztowało 2500zł jako dodatek

Musimy poczekać aż serwis rozwikła zagadkę, bo faktycznie pierwszy ix20 z takimi dziwnymi objawami.
--- Koniec cytatu ---

Zagadka rozwiązana - trzeba było wymienić pływak
Pozdrawiam Rekinie

rekin323i:
Cześć Maolma,

Z jednej strony cieszy fakt że zagadka rozwiązana, przez Aso prozaiczna rzecz - pływak, ale diagnoza widoczna jak tankujesz, a tej operacji ASO rzadko wykonują na rzecz klienta stąd długie poszukiwania
Grunt że auto naprawione, teraz tylko wypada się spotkać może jeszcze w 2017 na kawę, przyjadę swoim :) to porównamy w końcu te osiągi 1.4 vs 1.6 ;-)

Dider:
A gdzie się  będziesz porównywać i z kim rekin?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej