Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
wojbur:
W miniony weekend pożyczonym od ojca ix20 zrobiłam trasę około 506 km i wrażenia pozytywne. Przeraził mnie na początku stuk dochodzący z okolic deski rozdzielczej (auto 2000 km i 2 miesiące), ale potem się okazało że to felerny uchwyt nawigacji - po zdjęciu ustało od ręki.
zbyniuw48:
Dziękuję koledze rekin323. Sprawdzę co ja mam w swoim.
Pozdrawiam
histe:
Po miesiącu użytkowania i po przejechaniu 1500 km/h czas na małe podsumowanie.
- zawieszenie: nieco głośniejsze od typowego. Na poprzecznych nierównościach tył "tańczy" i jest to trochę nieprzewidywalne, ale do tego się już przyzwyczaiłem i raczej nie stanowi większego problemu
- hałas: do 120 km/h jest b.dobrze do 140 km/h jest ewentualnie znośnie, powyżej 150 km/h hałas dobywający się przede wszystkim z okolic drzwi jest b. duży ale jeszcze większy jest wir w baku.....
- spalanie : w mieście spokojna jazda i bez większych korków mieszczę się w 7,5l
na autostradzie 130-140 km/h dochodzi do 10l
- wnętrze jest OK, nic nie skrzypi i jak na ta klasę auta wszyscy chwalą, że jest b. przestrzennie- minus taki, ze plastiki przy licznikach są b. podatne na zarysowanie
Generalnie z auta jestem zadowolony i uważam, że jest to dobry wybór w segmencie aut do około 50 tys
jack55:
Uskakiwanie tyłu jest szczególnie niebezpieczne na dużych nierównościach w zakrętach i jest to niestety ewidentna wada tego modelu :-(
Dziwi mnie bardzo fakt ,że pomimo kilku lat obecności ix20 na rynku Hyundai cały czas nic z tym nie robi :-/
Jak widać na przykładzie Kolegi usterka ta występuje nadal w całkiem nowym aucie przy przebiegu 1500km :oops:
Myślałem, że chociaż sprawa rysowania się szybek zegarów została już rozwiązana przez producenta, w samochodzie za przeszło 50 tys oczekiwał bym jednak zdecydowanie lepszej jakości materiałów.
Te zegary rysują się właściwie od samego kurzu i nigdy wcześniej w żadnym innym modelu nie spotkałem się z czymś takim ;-)
histe:
Jeżeli można jeszcze to dodam, że miałem wcześniej Hyundaia 130 z 2007r i faktycznie problemu z rysującymi się szybkami nie było...jeśli chodzi o podskakujące tylnie zawieszenie, to w moim poprzednim samochodzie Citroen Berlingo ten problem również występował, dlatego jestem przyzwyczajony, wiem jak reagować i w sumie mi to nie przeszkadza, ale fakt faktem chyba powinni to poprawić
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2014-10-01, 10:50 ]
III Ogólne zasady publikacji na Forum g. odpowiedzi ze zbędnymi całymi cytatami innych użytkowników, tj. cytowanie całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku...
Nawigacja
[#] Następna strona