Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
lukasz.zst:
Ja mam porównanie w stosunku do ix20 1.4 którym jeździłem 2 tygodnie przed zakupem moim .
To ix20 1.4 płyną po drodze ,ummie jest głośne zawieszenie i na muldach dobija . Powiedziano mi wyraźnie że ta sama przypadłość ma i30 prawie w każdym aucie . Na forum z i30 można znaleźć wszytko na ten temat ,ze wymiana odbojnikow nic nie daje, klejenie daje na 5 tys.km , pisano o tym w auto świat, w tvn turbo kamera jest to zle zaprojektowane zawieszenie i dotyczy to tez ix20 http://www.autocentrum.pl/autorentgen/hyundai/ix20/amortyzatory-wada-obudowy-plastikowe-stukaja-952485525/
larry:
a problem dotyczy przedniego zawieszenia, tylnego czy całości? z forum wynika że ten problem dotyczy też ix35
lukasz.zst:
U mnie dotyczy przodu i tyłu
[ Dodano: 2012-01-28, 21:41 ]
http://www.hyundai-club.eu/hyundai/showthread.php?6453-ammortizzatori-e-sospensioni
Zaznałem coś takiego, okazuje sie że w kazdym innym aucie jest inny producent zaieszenia proponuje tłumaczenie google
irekmiecz:
--- Cytat: "tommii" ---
Można wybrać dwukolorową wersję tapicerki (czarno- beżowa).
--- Koniec cytatu ---
Widziałem na żywo i uznałem że takie coś wygląda jeszcze gorzej niż standard w wersji COMFORT na którą się zdecydowaliśmy. Kolorystyka jest kwestią gustu, jednemu się podoba to a innemu tamto.
Dostrzegam jeszcze praktyczny aspekt plastikowych beży. Mianowicie na ciasnym parkingu kiedy to nie można otworzyć drzwi do końca zdarza się "pociągnąć" czasem brudnym butem po dolnej części drzwi zostawiając brzydki ślad. A nie zamierzam traktować auta "nie dotykaj bo pobrudzisz" ono ma nam służyć. Tak więc beżom powiedziałem "twarde i stanowcze raczej nie" ;-)
tommii:
--- Cytat: "irekmiecz" ---
Widziałem na żywo i uznałem że takie coś wygląda jeszcze gorzej niż standard w wersji COMFORT na którą się zdecydowaliśmy. Kolorystyka jest kwestią gustu, jednemu się podoba to a innemu tamto.
--- Koniec cytatu ---
No widzisz. A ja jak ją zobaczyłem na żywo to powiedziałem, że tylko ta i żadna inna.
Nawigacja
[#] Następna strona