Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
lukasz.zst:
Byłem dziś na serwisie na wyminę oleju wraz z filtrem przy 1148km zapłaciłem193,50zł
- Sprawdzenie i wyregulowanie czujników parkowania
- Sprawdzenie oświetlenia bagażnika : żarówka wyskoczyła z oprawy
- źle ustawiona maska przez to maska ocierała o reflektor lewy, okazuje sie że wszystkie auta na salonie tak miały jako nowe. Wystarczy przejechać palcem po reflektorze i masce z dwóch stron i zobaczyć ze z jednej strony odstaje maska
- Stuki w zawieszeniu , bark komfortu . Od razu kierownik salonu powiedział ze jest to ta sama przypadłości co w i30 . Chodzi oto że pierwsze ix20 do września wyprodukowane maja taksie same zawieszenie jak i30 . Zalecenie hyundaia polska dotyczące stuków w zawieszaniu , lub głośnego zawieszenia polega na tym na klejeniu odbiorników zachęcam na forum lub wpisać na google. http://www.auto-swiat.pl/3-hyundai/ja-zakupilem-hyundaia-i30-we-w
jack55:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---
- źle ustawiona maska przez to maska ocierała o reflektor lewy, okazuje sie że wszystkie auta na salonie tak miały jako nowe. Wystarczy przejechać palcem po reflektorze i masce z dwóch stron i zobaczyć ze z jednej strony odstaje maska
--- Koniec cytatu ---
Na złe spasowanie maski też zwróciłem uwagę jak była premiera rok temu.Widać to gołym okiem z zewnątrz i czasem maska z jednej strony bardziej odstaje.Jednak jak zamawiałem swojego ix20, egzemplarz który stał w salonie był ok ;-)
Pewnie zależy od daty produkcji :-/
tommii:
--- Cytat: "irekmiecz" ---
- trochę czarno w wewnątrz ; i w tym punkcie mnie nikt nie przekona że to dobry kolor dla wszystkich plastików łącznie z kokpitem (nawet Venga może mieć brązowe). Pod tym względem tęsknię za przed liftingowym Space Star-em gdzie były szare. Na czarnych każdy pyłek jest widoczny a zaraz po czyszczeniu aż drażniący oko. Tą sytuacje ratuje kolor podświetlania instrumentów i wstawki imitujące aluminium.
--- Koniec cytatu ---
Można wybrać dwukolorową wersję tapicerki (czarno- beżowa).
larry:
lukasz.zst "Chodzi oto że pierwsze ix20 do września" którego roku ? U mnie zawieszenie nie jest jest za ciche ale nie wiem czy odbiega od normy czy nie.
tommii:
No jak którego roku. Chyba 2011. Skoro auto miało premierę w październiku 2010 to tylko jak na razie jeden wrzesień był.
U mnie też słychać zawieszenie, ale nie odbiega od zawieszeń w autach które miałem do tej pory więc uznałem to za normalne.
Nawigacja
[#] Następna strona