Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (30/85) > >>

irekmiecz:
Jak negocjować - http://biznes.onet.pl/nie-daj-sie-oskubac-dealerowi,18561,4167553,1,news-detal
 Chociaż znałem ten tekst to jednak aż tak nie umiałem negocjować.

Maolma:
Super lekcja :mrgreen: , bardzo dziękuję :-D

sense:
Co do iX20 - czy ładny to kwestia gustu, mi się podoba. Poza tym pakowny i pod względem ergonomii dobrze przemyślany. I to jego największe plusy. Można jeszcze pochwalić za cichy silnik (jak jest ciepły), że zwrotny, itp, ale...
- pali zdecydowanie za dużo i dużo więcej niż podaje producent
- zawieszenie tragiczne, gorszego nigdy nie miałem
- serwis poniżej krytyki
Wszystko to spowodowało, że ja osobiście drugi raz w markę Hyundai nie wejdę. Także zastanów się dobrze PRZED wydaniem kilkudziesięciu tysięcy.

KoTeK:

--- Cytat: "sense" ---
- serwis poniżej krytyki

--- Koniec cytatu ---

To jest akurat kwestia lokalna, a nie marki auta, jednak na ogólną ocenę ma także wpływ - choć nie powinien być decydujący.
Moje poprzednie auto - Chevrolet - znajomi narzekali na serwis itd - a ja wystawiam im piątkę. Wszystko zależy z czym się zderzysz.

jack55:

--- Cytat: "Maolma" ---Drodzy koledzy!
Czy tak naprawdę warto kupić ix20?
Tak mi się podoba!
Pozdrawiam serdecznie :-D
--- Koniec cytatu ---

Witam serdecznie przedstawicielkę płci pięknej na naszym forum :-)
A teraz do rzeczy.
Moim skromnym zdaniem ix20 to samochód stworzony dla kobiet.Wysoka pozycja za kierownicą sprawia, że jazda tym autkiem to prawdziwa przyjemność.Nie rozumiem kompletnie narzekaniny innych użytkowników na spalanie silnika benzynowego  1.6 ale cóż może trafiłem na wyjątkowy egzemplarz.Także naprawdę gorąco Ciebie namawiam Maolma na mocniejszego benzyniaka ponieważ słabszy 1.4 to nieporozumienie w tym aucie.Jezdziłem testówką z tym silnikiem i jest on zdecydowanie za słaby nawet do miasta.A spalanie wcale nie będzie wiele niższe.Co do zawieszenia to Ja w przeciwieństwie do Sense jestem bardzo mile zaskoczony na plus.Wcześniej jezdziłem Skodą Octavią 2 i tam to było zdecydowanie za twardo.Biorąc pod uwagę wysokość Hyundaia 160cm to przy prędkościach autostradowych samochód naprawdę  świetnie się prowadzi i jazda 140,150km/h to prawdziwa przyjemność.I do tego dzięki skrzyni 6biegowej w kabinie błoga cisza.Nigdy wcześniej nie jezdziłem tak cichym autem :-o
//www.youtube.com/watch?v=aFF1NLrcbLo
Obecnie na liczniku ponad 13tys. km poza nieszczęsnymi zaciskami od hamulca ręcznego wymienionymi na gwarancji nic złego się nie dzieje.
Pozdrawiam ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej