Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (28/85) > >>

Maolma:
Drodzy koledzy!
Czy tak naprawdę warto kupić ix20?
Tak mi się podoba!
Pozdrawiam serdecznie :-D

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---
Tak mi się podoba!

--- Koniec cytatu ---

Jasne, że warto. Dla mnie: fajna, duża, pojemna, wygodna bryczka. Dzisiaj możesz w dobie kryzysu kupić dobrze wyposażone autko. Naprawdę warto "powalczyć" z dilerem.
Ładny - nieładny - kwestia gustu, dla mnie i mojej żony bardzo ładny. Wygoda podróżowania - po przejechanie kilku godzin bez odpoczynku - ekstra.
Minusy - pijak w mieście :-( , w trasie może być.  :-D
Zawsze można się posiłkować: Test albo test 2

Maolma:
Pewnie kupię, szykuję się ostro, szkoda, że nie umiem walczyć jak lew z dielerami. Jak myślisz - lepiej teraz czy na początku roku? A Tobie ile pali? Pozdrowionka

[ Dodano: 2012-12-14, 21:53 ]
Kotku ;-) , wyczytałam w tym co mi przesłałeś (dziękuję :-D ), że do bagażnika zmieści się rower :-D Super, a nie wiesz czasem - może weszłyby dwa? Coś kiedyś próbowałeś?
Pozdrowionka

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---Pewnie kupię, szykuję się ostro, szkoda, że nie umiem walczyć jak lew z dielerami. Jak myślisz - lepiej teraz czy na początku roku? A Tobie ile pali? Pozdrowionka

[ Dodano: 2012-12-14, 21:53 ]
Kotku ;-) , wyczytałam w tym co mi przesłałeś (dziękuję :-D ), że do bagażnika zmieści się rower :-D Super, a nie wiesz czasem - może weszłyby dwa? Coś kiedyś próbowałeś?
Pozdrowionka
--- Koniec cytatu ---

Jeden rower woziłem - położyłem siedzenie i było OK, niestety z dwoma nie próbowałem. Jeśli są to dziecinne rowerki to na pewno wejdą - dla dorosłych, nie wiem, ale chyba dasz radę.
Spalanie !!!! - zawsze powtarzam jedno - za duże - bez względu ile by palił  :mrgreen:  Jeździłem wcześnie (znajomego i na testach - chyba z 5 razy) IX-em z silnikiem 1,4  i wydawało mi się, że powinno starczyć. Przy kunie zdecydowałem się na 1.6 - czy słusznie - chyba tak, ale to coś za coś. W przypadku braku turbiny moc uzyskujemy z pojemności, a to kosztuje kolejne kufle paliwa. Ja osobiście trochę  :-P  narzekam na spalanie, bo moja jazda to 99% jazda w korkach - około 10 km dziennie. Z tego ze 2-3 km na pierwszym biegu. Niestety taki wyczynowy  :-)  styl jazdy musi być okupiony zakolegowaniem się z dystrybutorem. W trasie sprawa wygląda już przyzwoicie. Musisz sama zdecydować. Pod względem użyteczności (pakowności, ja i moja żona lubimy auta w których siedzi się wysoko, a także komfortu jazdy z tyłu) jest OK.
Pamiętaj kiedyś w TV był taki program - "Decyzja należy do ciebie"  :-P

ph71:

--- Cytat: "Maolma" ---Drodzy koledzy!
Tak mi się podoba!
Pozdrawiam serdecznie :-D
--- Koniec cytatu ---

Pomimo niedociągnięć znanych z Vengi, jak dyskusyjne plastiki kokpitu, a także dosyć charakterystyczna praca zawieszenia, niedostateczne wygłuszenie podwozia, brak osłony silnika i skrzyni, brak osłony maski - to zdecydowanie tak!
Niemniej wszystko zależy od punktu odniesienia.  
W mojej ocenie auto jest na pewno warte uwagi. Przeglądając to forum, może także forum mojavenga.pl oraz opinie na mojeauto i autocentrum.pl wiele się o nim dowiesz, bo jest tego sporo.
Co do zakupu to walcz z dealerem (niekoniecznie jednym), bo auto jest dosyć niszowe i utrata wartości w pierwszym roku dosyć duża, więc zakup za dobrą cenę jest wart Twojego wysiłku.
Udanych łowów  :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej