Forum > Tucson JM

[Tucson] Silniki 113km i 140 km różnice.

<< < (4/7) > >>

Bociek:
Kurcze jak ja też lubię wyzwania :)

1. "silnik D4EA -to jest ten sam silnik od 2001 112KM w Santa Fe do ostatniego Tucsona i Sportage 150 KM, Taki sam sposób zasilania:CR, Elektronika fabryczna podnisła moc do 150 KM" -
zgoda to samo , więc jeśli jest pytanie o silnik który lepszy i są sugestie ( nie wskazując usera) że 140 km lepszy pomijając fakt że jest DPF i droższy w cenie zamiast 113 + chip to ja też się nie zgadzam na robienie ludziom wody z mózgu :)

2. "Turbiny:112 KM to WGT,125 KM VGT oraz 140/150KM VGT,
a nie wynalazek nieuka:turbin grawitacyjna" - nieuk prosi EInsteina dla dobra reszty ludzkości o wyjaśnienie różnic między turbiną WGT a VGT :) z chęcią się zapoznam z literaturą :) prosiłbym o wskazanie wad w przypadku jednej jak i drugiej :)
3. " nie ma czegoś takiego jak:wymieniasz końcówki " - Boże ten naród jest łatwowierny, skoro lubi dany user słychać wywodów Gienka ze Skrzypidołów dziupla 4 kanał 3 to proszę uprzejmie, proszę po raz kolejny nieuk prosi o dowód czy też wskazanie palcem skąd takie informację sympatyczny user posiada:) i czy sugeruje się tylko jedną opinią Gienka :) Amen :)

bartekzg:
silnik 112 KM inni piszą 113KM, 115 KM teraz widze 125 KM.  To błąd czy są takie wersje bo ja już się pogubiłem.
Ja mam oznaczenie w polisie sprzedającego 2.0 CRD 2.2t w dowodzie rej. 2.0 CRDI.
Ktoś mi to wytłumaczy (bez obelg  :-P ) czy to to samo, czy ja czegoś nie wiem?

Bociek:
Otóż drogi kolego silniki CRDI są 3 i 1 z nich do jednostka dokładnie 112 km;
2 jednostka jest 140 konna;
3 jednostka napędowa jest 150 koni

spry:

--- Cytat: "bartekzg" ---silnik 112 KM inni piszą 113KM, 115 KM teraz widze 125 KM.  To błąd czy są takie wersje bo ja już się pogubiłem.
Ja mam oznaczenie w polisie sprzedającego 2.0 CRD 2.2t w dowodzie rej. 2.0 CRDI.
Ktoś mi to wytłumaczy (bez obelg  :-P ) czy to to samo, czy ja czegoś nie wiem?
--- Koniec cytatu ---

Pomalutku:
1/Silnik 112 i113 KM,to jest ten sam silnik z turbosprężarkWGT,czy stałymi łpatkami.Różnica 1 KM ,bierze ,się z różnego sposobu pomiaru mocy w róznych krajach
2/Silnik 125 KM był montowany ok 2004 r.Było to zawodne rozwiązanie,zbierało słabe opinie-turbosprężarka z ruchomymi łopatkami,
albo o zmiennej geometrii -jeśli ktoś woli.
3/W 2005 lub 2006 silnik otrzymał usprawnioną turbosprężarkę i moc 140 KM.
4/Bardzo krótko pierwsze wersje Tucsona miały 112 KM -
pewnie z zapasów.Póxniej dłuuugo 140 KM-taki sam jak santa FE
5/Czy Kia Sportage miała 112 KM -nie wiem ,ale głosowałbym na nie
6/Dopiero w 2008/2009 Tucson otrzymał 150 KM ,mimo,ze Kia Sportage miała go już w 2007/2008
6/2,2 to silnik nowego Santa Fe

Moze pomogłem ?

autorus:
140 km , jest 6 biegowy, ma koło dmumasowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej