Forum > Tucson JM
[Tucson] Silniki 113km i 140 km różnice.
spry:
Temat tochę się rozjechał,bo są o pinie o Tucson i Santa Fe.
Pierwszego mam drugiego miałem ,wiec krótkie porównanie subiektywne
zwiazane z mocą i nie tylko:
Santa Fe :
-112 KM jazda tylko kierowca -Ok bez szaleństw
-z kompletem pasażerów już się męczy-wyprzedzanie :nie warto
-z przyczepą kempingową :jazda i jazda:zero wyprzedzania,za to niewrażliwy na przyczepę ,wiatr itd
Tucson 112 KM -zapewne trochę lepiej we wszystkich kategoriach -lżejszy
Tucson 140/150 KM
Ten wózek to po prostu rakieta :mrgreen:
Gęsto zestopniowana skrzynia 6-pozwala na naprawdę dobry start i do 160 jest migiem ,do 180 wolniej ,ale OK.
To tak pokrótce,gdyby było zapotrzebowanie ,mogę się pokusić o porównanie obu aut ,tylko wytyczne byłyby potrzebne
Bociek:
Ja mam 113km spalanie średnie w cyklu mieszanym 9,2-9,5 L silnik daje radę wyprzedzanie na 3 i4 biegu bajka, filtra DPF brak, brak dwumasy, turbina się tak szybko nie psuje w przeciwieństwie do 140 konnych jednostek (tam jest turbina grawitacyjna) i na koniec w 113 jednostce jak padną wtryskiwacze wymieniasz końcówki koszt ok 200pln/szt. natomiast w 140 konnej jednostce cała listwa Common Rail i tu już są tysiące PLN :)> Do 113 konnego silnika zakładasz CHIP i masz ten sam efekt za zdecydowanie mniejsze pieniądze i lepszą eksploatację.
spry:
--- Cytat: "Bociek" ---Ja mam 113km spalanie średnie w cyklu mieszanym 9,2-9,5 L silnik daje radę wyprzedzanie na 3 i4 biegu bajka, filtra DPF brak, brak dwumasy, turbina się tak szybko nie psuje w przeciwieństwie do 140 konnych jednostek (tam jest turbina grawitacyjna) i na koniec w 113 jednostce jak padną wtryskiwacze wymieniasz końcówki koszt ok 200pln/szt. natomiast w 140 konnej jednostce cała listwa Common Rail i tu już są tysiące PLN :)> Do 113 konnego silnika zakładasz CHIP i masz ten sam efekt za zdecydowanie mniejsze pieniądze i lepszą eksploatację.
--- Koniec cytatu ---
Lubie wyzwania : :mrgreen:
Podejście nr 2:
wyjaśniam dlaczego powyższe -to bzdury:
-silnik D4EA -to jest ten sam silnik od 2001 112KM w Santa Fe do ostatniego Tucsona i Sportage 150 KM
-Taki sam sposób zasilania:CR
-Elektronika fabryczna podnisła moc do 150 KM
-Turbiny:112 KM to WGT,125 KM VGT oraz 140/150KM VGT,
a nie wynalazek nieuka:turbin grawitacyjna
-nie ma czegoś takiego jak:wymieniasz końcówki
, albo regeneracja wtryskiwacza ,(tu serwis Bosch decyduje) albo wymian na nowy wtryskiwacz.
Amen,współczuję tym ,którzy czerpią wiedzę z takich bzdur jak cytowałem kolegę :Bociek.
spry:
Przepraszam wszystkich ,których zirytowałem swoimi wypowiedziami.
Moim zamiarem jest zwrócenie uwagi na poziom wypowiedzi. Chodzi o wiedzę techniczną.Jeśli ktoś czegoś nie wie i pyta-to jest OK.Ale jeśli ktoś nie wie i odpowiada:głupio,źle ,wprowadza kogoś w błąd świadomie lub nie i tym naraża na koszty-to jest nie w porządku.Przekazanie wiadomości sprawdzonych,napraw ,diagnostyk na swoim aucie będzie przydatne innym userom.Ja takie wiadomosci przekazuje -są pewne i takie też chciałbym czytać. pozdrawiam
piotrkiller:
a co na to kolega bociek???? :mrgreen: Ja również uważam że jeżeli coś piszemy odnośnie konkretnego tematu a nie pytamy to najpierw zaczerpnijmy prawdziwych informacji a nie coś tam ktoś tam.pozdr
Nawigacja
[#] Następna strona