Forum > Tucson JM

[Tucson] Filtr cząsteczek stałych DPF

<< < (2/17) > >>

jacek2:
Jest to jakiś sposób (myślę o wywaleniu filtra), ale wtedy auto zaczyna bardziej kopcić. Można też oszukać komputer po wywaleniu filtra, i wszystko pracuje poprawnie, nie świeci sie kontrolka silnika.
 :oops:  :oops:  :oops:
Tylko trzeba znaleźć gościa i warsztat który to potrafi zrobić :roll:  :roll:  :roll:

zbyh:

--- Cytat: "jacek2" ---Jest to jakiś sposób (myślę o wywaleniu filtra), ale wtedy auto zaczyna bardziej kopcić. Można też oszukać komputer po wywaleniu filtra, i wszystko pracuje poprawnie, nie świeci sie kontrolka silnika.
 :oops:  :oops:  :oops:
Tylko trzeba znaleźć gościa i warsztat który to potrafi zrobić :roll:  :roll:  :roll:
--- Koniec cytatu ---

regeneracja DPF
koszt jak dzwoniłem 500 pln netto. Czas ok 1 dzień

Leszek_S.:
Sorki - nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

--- Cytuj ---Przykładowe marki pojazdów, w których regenerujemy filtry: Audi, BMW, Renault, Citroen, VW, Fiat, Mercedes, Hyundai, DEAWO, Opel, Toyota, Ford, Honda i inne. We wszystkich tych markach, w większości typów zregenerujemy i przywrócimy żywotność Twojego filtra na wiele tysięcy kilometrów.
--- Koniec cytatu ---

Kurde czy ktoś mi powie co to za marka :?: :shock: :lol:

Łukasz:

--- Cytat: "aqua" ---Czy jest jakaś procedura wypalania DPF?
--- Koniec cytatu ---

Zapytaj w serwisie. Nie wiem czy każde ale na pewno przynajmniej część aut ma taką możliwość. Jeżeli ktoś by się zastanawiał nad wywaleniem to bierzcie raczej pod uwagę tylko opcje typu fizyczne usunięcie (najlepiej w taki sposób by dało się łatwo wrócić do dpfa) + odpowiednie przeprogramowanie komputera.

Samo usunięcie fizyczne bez ingerencji w oprogramowanie to raczej nienajlepszy pomysł.

tommii:

--- Cytat: "aqua" ---Czy jest jakaś procedura wypalania DPF?
--- Koniec cytatu ---

W instrukcji mojego auta napisali żeby jechać z prędkością obrotową pomiędzy 1500 a 2000 obr/min na biegu wyższym niż 2, aż do momentu zgaśnięcia kontrolki. ważne żeby nie przerywać pracę silnika.

Potwierdziłem to w serwisie. Podobno przy obrotach 1500 do 2000 zachodzą najkorzystniejsze warunki do wypalenia filtra DPF.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej