Autor Wątek: Jakich żarówek H7 używacie w i30  (Przeczytany 138792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Endrju89

• HKP
  • **
Jakich żarówek H7 używacie w i30
« Odpowiedź #90 dnia: 01 Grudzień 2016, 22:44:37 »
Cytat: "VitalR"
Co do ledów to o takie coś mi chodzi o czym pisał np.: rymar71.
Czy jesteś również tego zdania, że to też mało warte? W końcu to można zamontować jak zwykłą h7 ;) Moc też niższa.

Wiesz co ? przez chwilę przeszło mi to przez myśl ale jako że mam jeszcze gwarancję na auto to na razie nie zawracam sobie tym głowy - poczekam, może więcej ludzi to kupi, przez co będzie więcej opinii, a w między czasie może coś lepszego jeszcze wyjdzie. Nie wiem musiał bym to widzieć na żywo jak to jest zainstalowane, jak to świeci w różnych warunkach pogodowych itp. itd.

Offline rymar71

• Giełda
« Odpowiedź #91 dnia: 02 Styczeń 2017, 21:52:42 »
Cytat: "sisimon"
Z racji tego że znowu wymieniłem H7 (6 w tym roku) postanowiłem zakupić ten moduł obniżający na starcie napięcie do żarówek H7 firmy Quasar w cenie 99 zł. Moduł ten nie jest tani, ale jakby rozwiązał problem to chyba warto. Montuje się go w miejscu oryginalnego przekaźnika. Dostałem odpowiedź z firmy że moduł ten jest montowany w serwisach ASO Hyundaia w razie gdy są problemy z częstym przepalaniem się żarówek. Kupię go i dam Wam znać po kilku miesiącach czy rzeczywiście jest to lek na te boleści czy tylko kasa wywalona w błoto.
Czy ten moduł już jest u Ciebie zainstalowany? Czy warty jest tej ceny i spełnia zadanie? Pytam,ponieważ jest w allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5460030731&snapshot=MjAxNy0wMS0wMlQxOTo0NToxMlo7YnV5ZXI7ZWUwZWNmZDRlMzNmNWQyMjAxMzNlODVjY2RjNTQwNjliZjg2NTdhOWMzZWI4NDhhNWExMDM1Y2NjMjdlZTFkMw==
Co ciekawe w allegro 99.00 PLN, a w Quasarelectronics (producenta) chcą 120.00 PLN
http://www.quasarelectronics.pl/pl/produkt/85/h7-long-life

Offline sisimon

• Giełda
« Odpowiedź #92 dnia: 03 Styczeń 2017, 14:12:09 »
Tak, moduł zainstalowałem. Wyciągasz stary , wsuwasz nowy. Na razie nie chcę go chwalić gdyż za krótki okres czasu minął. Na pewno jest inny start żarówek. Przedtem lampy po włączeniu od razu świeciły na full, teraz przy tym module zaświecają się stopniowo. Widać to idealnie w garażu w ciemności. Czy to pomoże , nie wiem. Jak pojeżdżę parę miesięcy to się wypowiem. Żarówek spalonych w garażu mam duuuużżżżoooo a wcale długo tego auta nie mam. Po zamontowaniu tego przekaźnika na razie spokój, ale jak pisałem minął dopiero miesiąc od montażu tego ustrojstwa. Kupowałem go w Tarnowie w sklepie Martec, gdyż sam producent sprzedaje je drożej :)

gzrybol

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Styczeń 2017, 02:32:12 »
Cytat: "Endrju89"
Te wynalazki jak h7 6000k badz hid h7  są warte uwagi?

Daj spokój z takimi wynalazkami, te żarówki to się nadają ale na choinkę a nie do samochodu - raz kupiłem - nigdy więcej! nie polecam! Takie żarówki, zwłaszcza jakieś pseudo ksenony H7 + milion % światła to o kant dupska potłuc, bo o ile w lampie wygląda to dość ciekawie to z oświetleniem a zwłaszcza na mokrej nawierzchni nie ma nic wspólnego! dodatkowo żarówka o mocy 100 W ?! chcesz sobie zafundować pożar ? wiesz ile to ciepła emituje ?

Montowanie zestawów HID do samochodów nieprzystosowanych do tego typu oświetlenia jest nielegalne! - takie zestawy nawet nie mają homologacji! w razie jakieś kontroli policyjnej możesz stracić dowód rejestracyjny! dodatkowo jeżeli diagnosta zobaczy że coś było kombinowane przy lampach ( gdzieś musisz upchać przetwornicę ) to przeglądu Ci nie podbije - wniosek ? szkoda zachodu i pieniędzy! lepiej zainwestuj w dobre żarówki H7 typu jakieś Osram Night Breaker, Tungsram megalight ultra czy Philips Racing Vision - White Vision

No zwykłe h7 mają barwe żółtawą.. Ja chciałem barwe białą, koło 6000k.

Nie ma szans aby zwykła jakakolwiek H7 osiągnęła 6000k - a jeżeli znajdziesz takową to uwierz mi że nie ma! to jest tak samo jak te wszystkie +90%/100%/130% więcej światła to tylko chwyt marketingowy! jeszcze 30 no może 40 % się zgodzę ale na pewno nie 100%

Swoja drogą to wczoraj znalazłem ciekawy dodatek do jazdy w dzień i całkiem ciekawie to wygląda.

Angel eyes

Widziałem pełno opcji z rgb, ale nie mam zamiaru się bawić i jeździć na zielonych ledach.. słoma mi jeszcze nie wystaje z butów. Ciągle jestem przy białej barwie.

Po pierwsze wiesz że wiąże się to z rozklejeniem lamp ? po drugie ... odnoszę takie wrażenie ( bez urazy ) jak byś miał 18 lat i Golfa III, bo jak nie zapodajesz jakieś badziewnej jakości żarówki to znowu jakieś HIDy a na koniec angel eye - "bicz plis". Kiedyś też mnie to jarało i kupowałem to badziewie myśląc że będzie super "tjuning" - z biegiem lat dorosłem i do takich rzeczy podchodzę z dystansem a niekiedy to mnie pusty śmiech ogarnia jak czytam opisy na aukcjach że to super produkt, najwyższa jakość, certyfikaty z du***, milion obrazków, dodatkowo przystępna cena!, tylko głupi by nie kupił - no własnie głupi, bo później okazuje się że to nic niewarty bubel.

Jeżeli jeszcze masz jakieś wątpliwości to :

https://www.youtube.com/watch?v=bTnzPjyusJE

i to:

https://www.youtube.com/watch?v=Nf26LL3Xrj8

Witam
Ja od 6 lat jeżdżę z HID-ami. Jak do tond nikt, ani policja ani diagnosta (a przeglądy robiłem na różnych stacjach) się nie doczepił. Obecnie zamontowałem nowy zestaw (przetwornica i żarniki 55W) 6000K świecą bardzo ładnie biało a światła jest dużo. Światełka mam ustawione o dwa stopnie w dół i jest bajka.  
Co do przedstawionych linków... Na pierwszym filmiku gość mówi o różnych żarówkach, na masce ma także HIDY, których już nie testuje. Nie wiem jaką żarówkę ledową założył ale moje postojówki też led świeca dużo lepiej. Jak dla mnie film sponsorowany. Nie powinien używać konkretnej nazwy i marki żarówki. Mógł do testów wziąć kilka markowych żarówek bez wskazania konkretnego produktu.
Co do drugiego filmiku to mówi o HID ale także ich nie testuje; czemu? Bo jest to całkiem dobre rozwiązanie. Owszem niezgodne z naszym prawem ale skuteczne.

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Styczeń 2017, 07:03:31 »

gzrybol

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Styczeń 2017, 11:55:16 »
Raczej nie będzie to dobrze świecić. Ale wrzuć jakiej fotki jak zamontujesz. Lepiej było zainwestować w https://pl.aliexpress.com/item/WLJH-2x-80W-24v-12v-1200-Lumen-H7-Led-Lamp-Bulb-with-Projector-Len-Car-Driving/32747181637.html?s=p
Zastanawiałem się nad LED za H7 ale nadal jest bardzo mało info na ten temat na necie.

Offline srbastek

• Giełda
« Odpowiedź #96 dnia: 12 Styczeń 2017, 14:00:41 »

gzrybol

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 12 Styczeń 2017, 21:54:36 »
Hej Widziałem ten filmik. Jednak nie ma nigdzie porównania na żywo. Na drodze - jedna lampa np H7 halogen a druga LEd, HID. Albo HID, LEd. Miałem ochotę na takie porównanie ale szkoda mi kasy i z czasem trochę cienko. Bardzo mnie interesuje jak  LED-y świecą w porównaniu do HID-ów. Teraz mam zestaw 55W HID i jest on dużo lepszy niż 35W. Światła jest więcej i przy 6000k jest ono białe a nie lekko niebieskie jak było przy 35W.

piopo

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Luty 2017, 21:35:40 »
rymar71 kup moduł miękkiego startu z aukcji. taniej nie znajdziesz. Już wader11 w poście #46 podał rozwiązanie problemu. Ja również go stosuję od prawie dwóch lat i nie mam absolutnie żadnych problemów z "krótkim okresem życia żarówek".

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #99 dnia: 15 Luty 2017, 22:50:27 »
Czy masz na myśli tą najlepszą ofertę...? ja też ostatnio się zastanawiałem nad tym przekaźnikiem, może ktoś jeszcze doda coś od siebie... :)

Offline sisimon

• Giełda
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Luty 2017, 09:41:56 »
Minęło już 2,5 miesiąca i żadna się nie spaliła :)  Na razie jestem POZYTYWNIE zaskoczony. W ubiegłym roku w zimie spaliło mi się chyba ze 4 sztuki. Jeżeli do maja żadna się nie spali to wydatek się powoli wraca :)  (moduł Quasar)

Offline vasaril123

• HKP
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Luty 2017, 07:38:55 »
Kupiłem przekaźnik quasar h7 long life. Mógłby ktos podesłać na zdjęciu, gdzie znajduje się ten przekaźnik w aucie-hyundai i30 1.6 crdi 2009r.?

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Luty 2017, 16:44:29 »
Ja bym dzwonił do sprzedającego...

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #103 dnia: 28 Luty 2017, 07:20:48 »
Rzeczywiście nie działa dobrze, słabo świecą. Działają, świecą na niebiesko, ale nie daleko.

Cytat: "gzrybol"
Raczej nie będzie to dobrze świecić. Ale wrzuć jakiej fotki jak zamontujesz. Lepiej było zainwestować w https://pl.aliexpress.com/item/WLJH-2x-80W-24v-12v-1200-Lumen-H7-Led-Lamp-Bulb-with-Projector-Len-Car-Driving/32747181637.html?s=p
Zastanawiałem się nad LED za H7 ale nadal jest bardzo mało info na ten temat na necie.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Luty 2017, 22:07:20 »
Kupcie porządna H7 i tyle...