Forum > i30 FD

Jakich żarówek H7 używacie w i30

<< < (25/36) > >>

weuek:

--- Cytat: "arni_23" ---
ja w moim mam dzienne fabrycznie, czyli włączają się pozycyjne i mijania automatycznie ale bez podświetlania deski rozdzielczej.

--- Koniec cytatu ---

To nie są światłą do jazdy dziennej, tylko do nocnej, uruchamiane automatycznie. Prawdziwe dzienne pozwalają na korzystanie z tych samych żarówek H7 przez kilka dobrych lat (o ile ktoś nie jeździ tylko nocą).

arni_23:
weuek a ty znowu swoje, widzę że jesteś posiadaczem I30, i znasz go na wskroś.
A mądrzejszy jesteś od instrukcji obsługi pojazdu.
Jak piszę, że są to światła do jazdy dziennej, to tak jest. Nie wymyślaj nowych funkcjonalności.
Mam do Ciebie prośbę weuek, podyskutuj trochę na forum focusa, taki masz samochodzik, wynika z opisu, tam z chęcią przyjmą twe fachowe i błyskotliwe wskazówki.

weuek:

--- Cytat: "arni_23" ---
Jak piszę, że są to światła do jazdy dziennej, to tak jest.
--- Koniec cytatu ---

Przeczytaj poczatki dwoch pierwszych akapitow:

https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat%C5%82a_do_jazdy_dziennej

To jest obiektywne stwierdzenie, w odroznieniu od twojego.

arni_23:
weuek,
osłabiasz mnie, ty już dla zasady coś musisz napisać.
w i30, producent za pośrednictwem świateł mijania, realizuje światła do jazdy dziennej. Gdybyś był posiadaczem i30, to byś wiedział.
Nawet w skrzynce z bezpiecznikami, producent opisuje ten obwód jako D.R.L - Daytime Running Lights.
Ale to trzeba w Wikipedii definicje wyszukać.

Pamiętaj, że różni producenci, różnie ten system adaptują w swoich pojazdach.

guniak:
Wiem że jakoś prawo się zmieniło co do świateł do jazdy dziennej że nie muszą się równocześnie świecić te z tyłu. To czy w I30 H7  tak samo świecą , i niczym się nie różnią w działaniu oprócz tego że deska nie jest podświetlona ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej