Forum > i30 FD

Jakich żarówek H7 używacie w i30

<< < (24/36) > >>

sisimon:
Ponad pół roku i nadal żarówki świecę. Gołym okiem widać różnicę po zastosowaniu przekaźnika H7 Longlife. Rok wcześniej żarówki padały mi jak muchy. Byłem załamany. W moim drugim samochodzie 22 letnim Oplu jak włożyłem ileś tam lat temu żarówki, tak do tej pory świecą a w nowym aucie zonk :( . Trochę z niepewnością podchodziłem do tego zakupu, ale po tym czasie wydaje mi się że to był strzał w dziesiątkę. Odezwę się za 3 miesiące (tak po wakacjach). Jak się do tego czasu żadna nie spali to będzie rewelka :)

bobekos:
Tak trzymać, to dobra informacja dla osób z problemami H7... ;) Mi właśnie padły żarówki Tungsram Megalight ultra +90% po przejechaniu 6 300 km (bez przekaźnika). Teraz założyłem gorszy komplet na dobitkę. W ogóle to kolega zauważył na parkingu że mi jedna padła więc z racji że wożę 1 to wymieniłem po kilkunastu minutach, było ok ale jak zacząłem jechać to zauważyłem że mi teraz lewa nie świeci?! No i K 2 padła także wniosek że WYMIENIAĆ KOMPLET od razu! ;)

JerzyR:
Jak ostatnio wymieniłem żarówki h7 i h1 (przezornie), patrzę a tu postojowe też przepalone:(
A ponieważ wybierałem się na wakacje do CRO to musiałem wymienić te postojowe także...
Moja rada: raz do roku wymienić komplet.

bobekos:
Wystarczy co jakiś czas przejść się wokół odpalonego auta... ;) Ja zakupiłem nie dawno przekaźnik do H7 (miękki start) i na razie jest GIT! :)

arni_23:
A ja mam co do tego przepalanie pewną teorię,
ja w moim mam dzienne fabrycznie, czyli włączają się pozycyjne i mijania automatycznie ale bez podświetlania deski rozdzielczej.
Żarówki wymieniałem 2 razy.
Możliwe jest, że Ci którym tak często przepala żarówki, nie mają świateł dziennych fabrycznie i załączają światła ręcznie, po uruchomieniu silnika, a wtedy jeszcze regulator napięcia nie puszcza ładowania, w momencie kiedy załącza się ładowanie jest lekki skok napięcia, i wtedy właśnie żarówki dostają w tyłek. Choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Gdyby u mnie paliło żarówki kilka razy do roku, to sprawdziłbym wszystkie połączenia elektryczne na drodze do żarówki, i sprawdził, czy sam przekaźnik nie jest już wypalony lekko. Przez co może powstać iskrzenie.
Ale to tylko takie "gdybanie"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej