Forum > i30 FD
Jakich żarówek H7 używacie w i30
bobekos:
Masz włączenie świateł z przodu i z tyłu na 1 pokrętle, 2 to pozycyjne+ tył i deska a 3 to już wszystko. Wybór należy do ciebie :)
arni_23:
OFF - włączają się automatycznie światła mijania, bez podświetlania deski rozdzielczej, gdyż takowe podświetlenie w dzień jest niepotrzebne. Takie rozwiązanie DRL od Hyundai.
1 - Pozycje - podświetla się deska - Regulacja intensywności podświetlenia poprzez reostat.
2 - Mijania - deska nadal podświetlona. - Regulacja intensywności podświetlenia poprzez reostat.
Jeżeli radio podświetla za mocno - i tutaj coś dla kolegi weuek - funkcja DARK, do jazdy w nocy.
aby wyłączyć automatyczne włączanie świateł mijania po uruchomieniu silnika, należy wyciągnąć bezpiecznik podpisany (uważaj weuek) DRL.
weuek:
--- Cytat: "arni_23" ---OFF - włączają się automatycznie światła mijania, bez podświetlania deski rozdzielczej, gdyż takowe podświetlenie w dzień jest niepotrzebne.
--- Koniec cytatu ---
Tego producenci wielu pojazdów (w tym mojego i ojca, w których po przełączeniu na światła mijania podświetlenie dyski przygasa) nie wiedzieli, więc mas szansę im to zgłosić i ich uświadomić.
W wielu autach (w najbiedniejszych wersjach) zamiast właściwych świateł do jazdy dziennej jest automatyczny wyłącznik świateł mijania, dość powszechnie (nieoficjalnie) znany jako AWŚM.
arni_23:
Nie wiem do czego zmierzasz.
Opisałem koledze guniak z postu #126, jak działa to w hyundaiu i30 FD.
Czytaj ze zrozumieniem.
A na co komu "automatyczny wyłącznik świateł mijania" w kraju, w którym jest obowiązek jazdy na światłach mijania od świtu do zmierzchu?
Ja mam u siebie w i30 takie jak opisałem DRL.
Widocznie u Ciebie w Fordzie jest to Automatyczny Wyłącznik Świateł Mijania.
Swoją drogą, jeden z forumowiczów zamontował moduł DRL na światła drogowe, ciekawe jakbyś ten DRL nazwał, AWŚD? No nie bo to byłby automatyczny wyłącznik świateł drogowych...
bobekos:
Wydaje mi się że takie kwestie powinniście rozwiązywać na priv a nie w tym wątku! ;)
Nawigacja
[#] Następna strona