Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Hydrauliczna regulacja zaworów w ix35
kosmos2011:
To jest temat o ix35 i należałoby utworzyć nowy temat w dziale i30 żeby w przyszłości ktoś nie pytał ponownie (większość czyta tylko dział tyczący się posiadanego modelu).
Jest hydrauliczna.
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D%3D
dziobo07:
Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie to niepokoi, przy powolnym ruszaniu silnik trochę głośniej słychać, takie głuche klepanie jakby zawory były rozrwgulowane. Powyżej 2tys spokój. Chyba że te disle mają już taki urok
tatanka:
Zbliża się 90 kkm u mnie i muszę się umówić na regulację (wymianę regulatorów?) luzu zaworowego. Nie zauważyłem różnicy w kulturze pracy silnika od zakupu samochodu. Auto zrobiło już 70 kkm na gazie i zero problemów. Jedyny objaw jaki słyszę i może świadczyć o zużyciu zaworów to jak zbliża się termin wymiany oleju (~12kkm) słychać na zimnym silniku jak zawory klepią. Rozgrzany silnik pracuje cichutko :) Czy ktoś z was wymieniał te regulatory?
belgrano:
Każdy silnik rano klepie bo zimny.
getright:
Witam,
Właśnie zbliżam się do 100kkm przebiegu (z tego ostatnie 18kkm na LPG) i w związku z tym zaczynam planować sprawdzenie i ewentualną regulację zaworów. Czy ktoś z forumowiczów robił już to u siebie? Jaki był koszt poza ASO? Gdzie można zakupić uszczelkę i popychacze? Może zna ktoś warsztat w okolicach Poznania który zrobi to w rozsądnej cenie? Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona