Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Hydrauliczna regulacja zaworów w ix35
wbss:
czy w modelu ix35 silnik benzynowy 1, 6 GDI wystepuje hydrauliczna regulacja zaworow????, zarowno Hyundai Polska i serwis maja rozne zdania????
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-11-13, 20:29 ]
Edycja tematu do postaci zrozumiałej.
pijid:
Hydrauliczna kompensacja luzów zaworów (tzw. popychacze hydrauliczne)?
A pokaż mi taki współczesny silnik, w którym jej nie ma. A już szczególnie przy zmiennych fazach rozrządu, to moja ograniczona wyobraźnia nie pozwala na wyobrażenie sobie silnika bez takiego rozwiązania.
Z ciekawości: kto twierdzi że tego w tym silniku nie ma? Handlowcy z HMP?
Jaco:
Silniki Hondy nie mają hydraulicznej regulacji zaworów (i-vtec oraz vtec) . I chwała im za to bo śmigają długie lata. Tak faktycznie należy zgodnie z książką regulować luzy ale sprowadza sie to do sprawdzenia i tyle. Nie wiem czy w 1,6 GDI jest czy nie hydraulika ale jezeli jej nie ma to tylko pogratulować
kosmos2011:
To chyba wszystko wyjaśnia http://hyundai.epcdata.ru/ix35-tucson/37458/engine/raspredelitelniy_val_i_klapani-20240A11/tolkatel-22226C/
klemens:
--- Cytat: "Jaco" ---Silniki Hondy nie mają hydraulicznej regulacji zaworów (i-vtec oraz vtec) . I chwała im za to bo śmigają długie lata. Tak faktycznie należy zgodnie z książką regulować luzy ale sprowadza sie to do sprawdzenia i tyle. Nie wiem czy w 1,6 GDI jest czy nie hydraulika ale jezeli jej nie ma to tylko pogratulować
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się. I benzyniak 2.4 Suzuki też nie ma.
Nawigacja
[#] Następna strona