Forum > Accent
[Accent] Żarówka w przycisku od klimatyzacji
soviet100:
Ginekologiem samochodowym ha ha ale tak na serio to wg mnie najlepiej tak zrobić tylko trzeba mieć wprawne ręce :D ma się dziewczynę to mi poszło bez problemu .
kml:
--- Cytat: "Gordinho" ---kml, ja wyciągałem tylko przycisk klimy i tam wchodzą 2 żarówki o szerokości podstawki 7mm...
Natomiast do podświetlenia pokręteł nawiewu wchodzą 2 żarówki R5, sloty na nie są poprowadzone od lewego pokrętła (tego gdzie ustawiamy prędkość wentylatora) i można to zrobić tak jak soviet100, żarówki w slotach "wkręcane" są między 2 pokrętła (1-sza pomiędzy prędkością wentylatora i nawiewami, 2-ga między nawiewami i temperaturą).
Natomiast ustosunkowując się do tego co napisał TW Erebus to szczerze wątpię, R5 to prawie takie żarówki jakie są w zegarach, mają ten sam zaczep ale różnią się średnicą (zegary 10mm, te 5mm) a w przyciskach już wiesz jakie są, raczej dużo mniejsze...
--- Koniec cytatu ---
Dobra podsumujmy to:
Podświetlenie zegarów (prędkść, obroty etc) - dioda T10 potrzbne 4 sztuki
Przyciski (halogeny, awaryjne, ogrzewanie szyby) - R5 podstawka 10 mm po 2 na przycisk
Pokrętła od temperatry i prędkości dmuchawy - R5 podstawka 5mm 2 sztuki.
Dobrze mówię?
Gordinho:
--- Cytat: "kml" ---Dobra podsumujmy to:
--- Koniec cytatu ---
Podświetlenie zegarów (prędkść, obroty etc) - dioda T10/żarówka W5W potrzebne 4 sztuki
Przyciski (halogeny, awaryjne, ogrzewanie szyby) - R3mini, nie wiem jaka szerokość podstawki, w przycisku klimy szerokość to 7mm...
Pokrętła od temperatury i prędkości dmuchawy - żarówka W1,2W 2 sztuki.
Z tego co widziałem na Allegro R3mini to diody, nie wiem jaki jest oryginalny odpowiednik żarówek...
Tak samo nie wiem jakie oznaczenie ma diodowy odpowiednik żarówek W1,2W...
No i dodam też że oryginalne żarówkowe odpowiedniki R3mini są ciężko dostępne, odwiedziłem wszystkie sklepy motoryzacyjne w mieście i nigdzie nie ma ;/
kml:
Gordinho, a czy w pokrętła od temp nie wejdą te same co w przyciski? Kurcze, coś czuje ze to sie skończy tak, ze będę musiał wybebeszyć konsole, wyjąć i dopiero zamawiać ;(
marcusSE:
Oj Panowie z tego co piszecie to zabawa ze zmiana zaroweczek na led w zagarach to zabawa w porownaniu z wymina przepalonych zarowek w przyciskach czy pokretlach od klimatyzacji (u mnie oczywiscie tez nie wszystkie swieca np od awaryjnych) raz probowalem sie dostac do pokretel od klimatyzacji ale zrezygnowalem cos szlo mi to za bardzo czasochlonnie <ok> z tego co tu slysze zanim sie za to zabiore a widze ze niepredko musze najpierw skapletowac wszystkie odpowiednie ledy zapasowe bezpieczniki itp,pozatym mysle ze gdy juz sie faktycznie za to zabiore bede chcial wymienic jednak wszystko na led tak aby wszystkie przyciski swiecily identycznie sadze ze wymienienie zarowek na ledy w pokretlach od klimatyzacji (mocny led o niebieskawym kolorze) da bardzo fajny finalny kolorek podswietlenia to znaczy poglebi znacznie kolor.Jednak jak narazie bede obsrewowal wasze proby i ich rezultaty.
Nawigacja
[#] Następna strona