Forum > Accent

[Accent] Żarówka w przycisku od klimatyzacji

<< < (4/6) > >>

Gordinho:
marcusSE, może to wydaje się takie trudne jak się to czyta ale ja to robiłem bez żadnego manuala i dałem radę, głównym problemem są sprawne ręce... Ale całą "demolkę" robisz intuicyjnie... ;)

kml:
Ważna kwestia: ludzie ze sklepu ledy.pl twierdzą, że diody "MULTI" są mocniejsze od zwykłych.

Gordinho:
Mam wiarygodne informacje co do żarówek/diod bo sam już powymieniałem all ;)

Podświetlenie zegarów: 4 sztuki W5W/T10
Podświetlenie nadmuchów: 2 sztuki W1,2W/T5
Przycisk klimy: 2 sztuki R3mini 7mm
Przycisk ogrzewanie szyby: 2 sztuki R3mini 10mm
Przycisk awaryjne: 1 sztuka R3mini 10mm
Przycisk przeciwmgielne: 2 sztuki R3mini 10mm

Ponownie zaznaczam że R3mini to diodowy odpowiednik, jeśli ktoś tak jak ja chciałby pozostać przy żarówkach, to ja zrobiłem tak, że poszedłem do sklepu elektronicznego i kupiłem samą taką małą żaróweczkę z wąsami (pamiętajcie że na 12V!!!), którą samodzielnie wmontowałem w starą podstawkę, jest to najlepsze rozwiązanie a koszt takiej żaróweczki to 1,50 zł ;)
Pozdrawiam ;)

kml:

--- Cytat: "Gordinho" ---Mam wiarygodne informacje co do żarówek/diod bo sam już powymieniałem all ;)

Podświetlenie zegarów: 4 sztuki W5W/T10
Podświetlenie nadmuchów: 2 sztuki W1,2W/T5
Przycisk klimy: 2 sztuki R3mini 7mm
Przycisk ogrzewanie szyby: 2 sztuki R3mini 10mm
Przycisk awaryjne: 1 sztuka R3mini 10mm
Przycisk przeciwmgielne: 2 sztuki R3mini 10mm

Ponownie zaznaczam że R3mini to diodowy odpowiednik, jeśli ktoś tak jak ja chciałby pozostać przy żarówkach, to ja zrobiłem tak, że poszedłem do sklepu elektronicznego i kupiłem samą taką małą żaróweczkę z wąsami (pamiętajcie że na 12V!!!), którą samodzielnie wmontowałem w starą podstawkę, jest to najlepsze rozwiązanie a koszt takiej żaróweczki to 1,50 zł ;)
Pozdrawiam ;)
--- Koniec cytatu ---

O dzizus! Niech Ci admin wynagrodzi własną rangą pod nikiem te informacje!

Od siebie dodaam, że te zarówki są tanie ale coś krótko żyją i padają jak muchy po pewnym czasie. U mnie była to plaga prawdziwa :)

Gordinho:

--- Cytat: "kml" ---Od siebie dodaam, że te zarówki są tanie ale coś krótko żyją i padają jak muchy po pewnym czasie. U mnie była to plaga prawdziwa
--- Koniec cytatu ---

Nie dziw się, ona w zamiarze producenta miały świecić tylko w nocy a nie być załączane i wyłączane przez 24h... Diody to najlepsze rozwiązanie ale niestety droższe i trzeba wymienić całe podświetlenie naraz żeby nie mieć tęczy kolorów w aucie, a niestety nie wiem jakie żarówki są tam gdzie włącznik wycieraczki tylnej i regulacja świateł... ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej