Forum > Accent

[Accent] Żarówka w przycisku od klimatyzacji

<< < (2/6) > >>

kml:

--- Cytat: "soviet100" ---Ja nie wiem za to jak mam wymienić żaróweczki od nawiewu tylej szyby i od świateł przeciwmgielnych koło świateł awaryjnych bo nie wiem kiedy to włączone jest .
--- Koniec cytatu ---

To włącz silnik.

kml:
Gordinho, a czy mozesz powiedzieć gdzie tam są żarówki od podświętlania pokręteł? Czy trzeba WSZYSTKO rozbierać na częsci pierwsze?

Powiedz, że zmierzyłeś ŚREDNICĘ PODSTAWKI i tearaz ją nam podasz :> Czy ktoś wie czy wszystkie zarówki w przyciskach są takie same i czy są one takie same w podswietleniu pokręteł od temperatury?

FOTO RELACJA Z ROZBIÓRKI KONSOLI ŚRODKOWEJ http://tiny.pl/hhm99 oczywiście nie musicie się babrać z robieniem diód tak jak ja tylko kupcie gotowe :)

TW Erebus podpowiada ze do przycisków zakładamy R5 Zarowka LED R5 z wasami NEO Wedge do przelacznikow sprzedający to www.ledy.pl

soviet100:
Ja te żarówki wymieniłem inaczej wyjąłem radyjko i od radyjka ręką doszłem do żarówek podświetlania pokręteł

Ironie sobie darujcie ;)

kml:

--- Cytuj ---Ja te żarówki wymieniłem inaczej wyjąłem radyjko i od radyjka ręką doszłem do żarówek podświetlania pokręteł
--- Koniec cytatu ---

Wsadziłeś łape przez otwór na radio i doszedłeś do zarówek tych na dole które podswietlają regulację temp i prędkość nawiewu? Nie mówileś ze jesteś ginekologiem :lol:

Gordinho:
kml, ja wyciągałem tylko przycisk klimy i tam wchodzą 2 żarówki o szerokości podstawki 7mm...
Natomiast do podświetlenia pokręteł nawiewu wchodzą 2 żarówki R5, sloty na nie są poprowadzone od lewego pokrętła (tego gdzie ustawiamy prędkość wentylatora) i można to zrobić tak jak soviet100, żarówki w slotach "wkręcane" są między 2 pokrętła (1-sza pomiędzy prędkością wentylatora i nawiewami, 2-ga między nawiewami i temperaturą).
Natomiast ustosunkowując się do tego co napisał TW Erebus to szczerze wątpię, R5 to prawie takie żarówki jakie są w zegarach, mają ten sam zaczep ale różnią się średnicą (zegary 10mm, te 5mm) a w przyciskach już wiesz jakie są, raczej dużo mniejsze...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej