Autor Wątek: Żarówki w zegarach - Accent '00  (Przeczytany 23472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Teges

• Gość
Żarówki w zegarach - Accent '00
« Odpowiedź #105 dnia: 04 Listopad 2009, 23:31:15 »
Cytat: "kml"
Cytat: "Teges"
Tez mi sie tak zdaje i tez od zawsze mam tam ciemno...

A ktory model accenta? W 2 mają.

Hehe przepraszam nie pomyślałem :mrgreen:

Faktycznie mam 1 wersje co nie zmienia faktu ze chcialem pomóc :-P

Pozdrawiam

kml

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 05 Listopad 2009, 05:39:09 »
Cytat: "Gordinho"
No nie jest to R3 mini, ale nawet gdyby to i tak nie dostaniesz takiej żarówki z podstawką... Najlepsze rozwiązanie to z prostokątnej podstawki "odwinąć" te wąsy, wyjąć żarówkę i pójść do elektronicznego sklepu. Tam dostaniesz taką żaróweczkę na 12V za około 30gr. Wkładasz w podstawkę, zawijasz wąsy i śmiga ;).

Pewien jesteś, ze to nie jest R3 mini. Dosyć dawno tam zaglądałem ale wyglądało to tak samo jak w przyciskach. Wymiana samej żarówki ( czasami pod nazwą neonówka ) nie jest problemem ale jak czas pokazuje to żywotność tego patentu jest tak sobie więc lepiej poszukać zamiennika diody. Jak w końcu sie zbiore do tego u siebie to sprawdze dokładnie jak to jest - kluczowa będzie średnica podstawki.

chris.fm

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 05 Listopad 2009, 16:04:20 »
Dobra... w przycisku od wycieraczek wymieniona i swieci. Nie była to R3mini tylko malutka żaróweczka z 2 "wąsami". wymontowałem też przy okazji przycisk od regulacji świateł, tam była przylutowana żaróweczka też z 2 "wąsami", wymieniłem i niestety nie świeci- trudno. teraz wezme się za konsole środkową. pozdrawiam

PS żaróweczki były 12V, w sklepie nie wiedziałem jakie wsiąść i wziąłem 3v i 12 v. 3V nie zapaliła się.

kml

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 05 Listopad 2009, 17:13:40 »
chris.fm, R3 mini to zamienniki tej z wąsami :) wszystkie zarówki w samohodzie są na 12V :]

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 05 Listopad 2009, 18:52:46 »
Nie jest to R3 mini bo jak kolega napisał, podstawka jest prostokątna a R3 mini ma podstawkę okrągłą o średnicy chyba 7mm

kml

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 06 Listopad 2009, 05:51:15 »
Cytat: "Gordinho"
podstawka jest prostokątna

???????????????? PROSTOKĄTNA? Wrócimy do tego tematu jak sie zabiore do tego u siebie i obiecuje zdjęcia :)

doman76

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 08 Listopad 2009, 01:33:53 »
Cytat: "kml"
?????????????? PROSTOKĄTNA? Wrócimy do tego tematu jak sie zabiore do tego u siebie i obiecuje zdjęcia

Wymieniałem u siebie - potwierdzam, prostokątna, ja kupiłem wszystkie żaróweczki z wąsami, chyba coś po 30gr szt, przejeździłęm już ponad 30000 i się narazie żadna nie spaliła.

kml

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 08 Listopad 2009, 12:40:50 »
doman76, kurcze to mnie zaskoczyliście ale pamięć jest zawodna :) Dzięki za info. Ja sie zbieram jak pies do jeża z tym wszystkiem ale jak w końcu się zbiore to postaram się porobić zdjęcia od razu etc :)