Autor Wątek: Żarówki w zegarach - Accent '00  (Przeczytany 24862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

soviet100

• Gość
Żarówki w zegarach - Accent '00
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Sierpień 2009, 21:17:55 »
Da się je wyjąć ja je wyciągłem wystarczy mieć sprawne ręce i palce i trochę czasu . Accent 2

stylek

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 31 Sierpień 2009, 00:20:07 »
Te dwie śrubki przy szybce są od plastikowej ramki, ja mam jeszcze dwie na dole, jak je wykręcisz, to trzeba zdjąć tą ramkę,( troszkę będzie trzymać, ale wyciąga się) po wyjęciu ramki, licznik przykręcony jest czterema wkretami, są widoczne, jak wykręcisz to licznik wychodzi, trochę trzeba go przekręcać na różne strony, ale można już wtedy dojść do żarówek :-D

bialas80

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 31 Sierpień 2009, 11:25:18 »
ok dzieki;]a zarowki jakie tam smigaja?

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 31 Sierpień 2009, 13:09:59 »
Przeczytaj uważnie od początku cały temat, było o tym wspomniane.

chris.fm

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 02 Listopad 2009, 22:56:23 »
Hej ludziska, nie chcąc zakładać nowego tematu, a sprawa dotyczy zarówek piszę tutaj, może ktoś pomoże. Czy włącznik tylnej wycieraczki i regulacja wysokości świateł mają podświetlenie bo u mnie od zawsze ciemno. Jeśli tak to jak "bezpiecznie" wyciągnąć ten przycisk i jaka tam siedzi żarówka (może diode led tam wsadzić). Pozdrawiam all.thx

kml

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 03 Listopad 2009, 13:05:14 »
chris.fm, mają. Wyciagasz schowek mały (z zawiasów) i potem wsadzasz łape w konsolę i deliaktnie ruszając na boki wyciągasz przycisk :)

Cien

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 03 Listopad 2009, 21:13:43 »
a ktos w ktoryms temacie pisal ze te zarowki nie maja podswietlenia :roll:

Teges

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 03 Listopad 2009, 22:07:25 »
Tez mi sie tak zdaje i tez od zawsze mam tam ciemno...

kml

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 04 Listopad 2009, 06:49:28 »
Cytat: "Teges"
Tez mi sie tak zdaje i tez od zawsze mam tam ciemno...

A ktory model accenta? W 2 mają.

chris.fm

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 04 Listopad 2009, 11:26:07 »
U mnie też od początku nie świeciło, wyciągnąłem przycisk od tylnej wycieraczki, malutka żaróweczka jest czyli w teorii powinno świecić(chyba że atrapa). teraz szukam sklepu z tym małym wynalazkiem.

ociec

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 04 Listopad 2009, 12:45:09 »
Sklepy z częściami dla elektroników - tam maja takie małe żaróweczki za grosze dosłownie :)

kml

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 04 Listopad 2009, 19:58:17 »
chris.fm, to jest taka żarówka jak do reszty przycisków OIDP. Poszukaj tego tematu, hasło "R3 MINI"

chris.fm

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 04 Listopad 2009, 21:47:28 »
Dzieki za odpowiedzi. zastanawiam się czy dostane die od strony dużego schowka do przycisku awaryjnego i pozostałych bez odkręcania panelu. Może da się tam ręke wsunąć i wypchać przyciski.

PS.

[/code]
Taką mam żaróweczkę w przycisku od tylniej wycieraczki. podstawę ma prostokątną z miękkiej gumy. to chyba nie jest r3 mini.

doman76

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 04 Listopad 2009, 22:11:05 »
chris.fm, nie dostaniesz sie, najlprosciej wyszarpać radio i wtedy powinno sie udać. W razie czego masz 2 śrubki przy uchwycie na napoje, zatrzaski dookoła + 2 cięgna do odczepienia(pod kierownicą i pod dużym schowkiem)

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 04 Listopad 2009, 22:34:44 »
Cytat: "chris.fm"
Taką mam żaróweczkę w przycisku od tylniej wycieraczki. podstawę ma prostokątną z miękkiej gumy. to chyba nie jest r3 mini.

No nie jest to R3 mini, ale nawet gdyby to i tak nie dostaniesz takiej żarówki z podstawką... Najlepsze rozwiązanie to z prostokątnej podstawki "odwinąć" te wąsy, wyjąć żarówkę i pójść do elektronicznego sklepu. Tam dostaniesz taką żaróweczkę na 12V za około 30gr. Wkładasz w podstawkę, zawijasz wąsy i śmiga ;). Poza tym co do podświetlenia, podświetlona jest tylko skala regulacji położenia świateł oraz środkowa pozycja z tylnej wycieraczki. Oraz co jest dla mnie dziwne, w momencie gdy odłączyłem w światłach kabelki do silniczków regulacji świateł, podświetlenie również zniknęło. Może to też być powodem tego, że od początku nie było podświetlenia, może po prostu masz odłączone silniczki... Pozdrawiam