Autor Wątek: Żarówki w zegarach - Accent '00  (Przeczytany 23448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kml

• Gość
Żarówki w zegarach - Accent '00
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Lipiec 2009, 16:57:50 »
Cytat: "marcusSE"
(z drugiej strony nic nie jest niemozliwe )

Prawda, ale ilość pracy i wydziwiania nie jest tego warta, niestety. Do tego to trzeba by mieć ze dwa komplety zegarów żeby na jednym robić eksperymenty a drugi mieć założony do jazdy.

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Lipiec 2009, 17:15:01 »
kml czy warto czy nie to juz kazdy indywidualnie musi sobie odpowiedziec na to pytanie :-D mysle ze wieksza przeszkoda w takich probach sa niestety koszty :cry:

k7s5a2

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Lipiec 2009, 20:04:16 »
Cytat: "kml"
k7s5a2, a jak zrobić bursztynowe podświetlenie i niebieskie wskazówki? To na samym dole jest REWELACYJNE! Na taki zestaw to bym sie chyba zdecydował :) Strasznie mi się podoba :0

Bursztynowe podświetlenie:
1. Zwykłe żarówki W5W. Dają pomarańczowo-żółte światło.
2. Bursztynowe diody LED + rezystor`y. Bursztynowy w tym przypadku = Amber.
Niebieskie wskazówki:
1. Zdrapać czerwoną farbkę ze wskazówek.
2:
2a Pomalować przeźroczystą farbką w kolorze błękit i od spodu zamontować diody LED - kolor biały.
2b Nie malować i zamontować od diody LED - kolor niebieski.

kml

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Lipiec 2009, 22:23:50 »
Cytat: "k7s5a2"

Bursztynowe podświetlenie:
1. Zwykłe żarówki W5W. Dają pomarańczowo-żółte światło.
2. Bursztynowe diody LED + rezystor`y. Bursztynowy w tym przypadku = Amber.
Niebieskie wskazówki:
2:
2a Pomalować przeźroczystą farbką w kolorze błękit i od spodu zamontować diody LED - kolor biały.

Dzięki za instrukcję, moze kiedyś się skusze ;)

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Lipiec 2009, 10:44:23 »
Cytat: "k7s5a2"
2:

Pytanie co do diod, wskazówki są umieszczone w mało strategicznym miejscu na umieszczenie diod, są jakieś większe problemy z zamontowaniem tam diod?

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Lipiec 2009, 11:24:39 »
Gordinho do wskazowek wystarczy zamontowac te malutkie led kurcze nie wiem jaki maja symbol wielkosciowo sa takie jak od podswietlenia przyciskow ale trzeba obowiazkowo wlutowac rezystor , najlepiej kupowac te silniejsze to znaczy mocniej swiecace (a to dosc istotne wiekszosc led swieci punktowo aby uzyskac efekt swiatla rozproszonego wystarczy powiezchnie led lekko zmatowic papierem sciernym moze byc wodny)

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Lipiec 2009, 13:45:45 »
Hmm... W takim razie można też kupić te zwykłe żarówki na 12V które kupiłem do przycisków i zrobić z nieprzeźroczystego papieru małą obudowę żeby światło nie rozpraszało się na boki psując kolor podświetlenia zegarów, wtedy nie trzeba bawić się z rezystorami itp. Możnaby pomyśleć na ten temat ;)

stylek

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 04 Sierpień 2009, 23:14:32 »
Czy ktoś wie ile żarówek podświetla nawiew ? w moim Accenciku regulacja nawiewu i ogrzewania nie jest na okrągłych pokrętłach, tylko są poziome suwaki i chciałbym się dowiedzieć ile tam jest żarówek ? Z góry dziękuję za info jeśli by ktoś wiedział :-)

adams502

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 05 Sierpień 2009, 08:06:18 »
Znajduje się tam 1 żarówka umieszczona na środku tylnej części nawiewu. Po wyjęciu radia można ją wyjąć (nie trzeba wykręcać suwaków).

stylek

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 05 Sierpień 2009, 16:55:06 »
Poważnie ? :-D byłoby super bez rozkręcania ! Dzięki serdeczne !

stylek

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Sierpień 2009, 13:18:35 »
Mam jeszcze pytanko, czy tą żarówkę wykręca się w pół obrotu jak w zegarach ? jest to ta mała żaróweczka na wcisk ?

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 06 Sierpień 2009, 14:50:56 »
Według mnie tak, raczej wszystkie żarówki są mocowane właśnie w ten sposób, podobnie jak w światłach mijania czy podświetleniu tablicy. Zresztą jak się tam dostaniesz to sprawdzisz, lekko przekręcisz, jak się d to gotów, a jak nie to trzeba kombinować xD

stylek

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 07 Sierpień 2009, 14:10:00 »
Wyjąłem radio, faktycznie żarówkę można złapać ale w żaden sposób nie mozna jej przekręcić :cry: nie ma ruchu, mało miejsca, więc będę musiał jednak wyjąć te nawiewy, ale pewnie muszę odłączyć linki na dole, poradzi ktoś ? z góry dzięki ! :-D

adams502

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 07 Sierpień 2009, 21:28:02 »
Ja ją odkręciłem bez ściągania konsoli, faktycznie szło ciężko, ale jak się użyje małych kombinerek to powinno się udać. Wystarczy obrócić o 90 st. w prawo.

bialas80

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 30 Sierpień 2009, 20:46:04 »
hejka ,a co w przypadku accenta I ?z wymiana żarowek?widze tylko dwie srubki...przy tej "szybce"a w głebi sa dopiero zegary...czy je sie jakos wyjmuje czy napotkam jakies srubki znow?z gory dzieki za podpowiedzi :lol: