Forum > Tucson JM
Tucson zalety i wady tego modelu
rambo_3m:
--- Cytat: "seboc" ---weldon,
witam,
pisałem tam coś o bałkańskich filmach,
jestem fanem Bałkanów, kolejny rok też w tym kierunku zamierzam wyruszyć (mam nadzieję tucsonem),
w tym roku byłem w Serbii, Kosowie i Macedonii,
chodzi mi po głowie podróż przez Bałkany do Turcji, odwiedzić wybrzeże czarnomorskie aż do Tabzonu lub Rize,
fajnie by byo w kilka aut,
zdrówko
S.
--- Koniec cytatu ---
Mam takie same pomysły - narazie Tucsona przegoniłem po Chorwacji ale chętnie udał bym się do Turcji :)
Być może to niezły pomysł pojechać w kilka aut ale ja się będę bujał z żoną i dwójką dzieci :)
alfik:
Mając do wyboru Tucsona (Premium) z Toyota Verso (wersja w podobnej cenie, ok. 90 tys.) co byście wybrali? Wiem, że to samochody z innej bajki, zupełnie inaczej projektowane, dla innych ludzi. Ale gabarytowo chyba zbliżone, Verso tez jest wysoki, co lubię . Najbardziej mi zależy na aspekcie bezpieczeństwo i w przypadku Tucsona jednak nie ma w miarę świeżych testów (np. EURO NCAP). Emocjonalnie jednak kusi Tucson.
Mike82:
Z tym bezpieczeństwem w Tucsonach jest różnie. Przeczytaj ten artykuł , jest tutaj opisane jak zachowują się mini SUV-y przy dachowaniu. Ocena Tucsona jest krytyczna. Ale przy uderzeniu czołowym lub z boku, to auto może radzić sobie dużo lepiej. Trzeby by sprawdzić (w testach, nie empirycznie :)). Verso to Toyota a samochody tej marki są drogie do przesady (mowa o aucie z salonu) i szybko tracą na wartości na rynku wtórnym zaraz po wyjeździe od dealera. Osobiście bardzo podoba mi się Toyota Verso (podobnie jak Tucson) ale wydaje mi się że jest za droga w stosunku do tego co oferuje.
A więc co wybrać? Z mojego doświadczenia powiem tak: auto ma dawać przyjemność z jazdy. Ma dawać satysfakcję. Jeśli czujesz że Tucson to jest to, to bierz go i ciesz się chwilami spędzonymi za kółkiem. Inaczej będziesz po prostu żałować że go nie wybrałeś.
Witek:
--- Cytat: "alfik" ---Mając do wyboru Tucsona (Premium) z Toyota Verso (wersja w podobnej cenie, ok. 90 tys.) co byście wybrali? Wiem, że to samochody z innej bajki, zupełnie inaczej projektowane, dla innych ludzi. Ale gabarytowo chyba zbliżone, Verso tez jest wysoki, co lubię . Najbardziej mi zależy na aspekcie bezpieczeństwo i w przypadku Tucsona jednak nie ma w miarę świeżych testów (np. EURO NCAP). Emocjonalnie jednak kusi Tucson.
--- Koniec cytatu ---
Gdy do Polski przyjdzie model ix35 będzie na pewno o wiele bardziej konkurencyjny niż Tucson dla Verso. Może warto poczekać?
seboc:
--- Cytat: "alfik" ---Verso tez jest wysoki, co lubię . Najbardziej mi zależy na aspekcie bezpieczeństwo.
--- Koniec cytatu ---
Rok temu wybierałem auto. Kryterium moim była "ogólna atrakcyjność".
Verso odpadł, ze względu na cenę, na kupę kasy nie oferował nic ciekawego.
Trudno go było porównać z korolką, bo to poprzedni typorzereg.
Poszukaj (choćby na allegro) salony z nowym hyundaiem tucsonem w fajnej cenie.
Poziom wyposażenia będzie dwie półki wyżej niż porównywalna toyota.
ja za swojego dałem 70 tys
i mam
automatyczną klimatyzację,
welurowe fotele,
podgrzewanie foteli,
świetne radiom
napęd na 4 koła,
ogólnie tucson dobre wrażenie na mnie zrobił
S.
Nawigacja
[#] Następna strona