Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Opony zimowe do ix35

<< < (20/22) > >>

michu25:
Doradźcie,

Mam letnie oponki na 18" felgach, zastanawiam się czy kupić oponki i złożyć je na osiemnastki, czy kupić 16 felgi bez czujników i do tego opony.
Zastanawiam się czy oryginalne felgi są odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami zewnętrznymi jak sól czy mróz, nie chciałbym, aby zbytnio się zniszczyły.

jacek2:
Masz pewne że się zniszczą przez sól i inne tego typu chemiczne świństwa. 18" na zimę stanowczo odradzam- chyba że auto będzie całą zimę stało w garażu :mrgreen: Lepiej zainwestować i kupić dodatkowe felgi 16" tylko do opon zimowych. Nie zniszczą się przy odbiciach o krawężniki które są nie widoczne ze względu na zasypanie śniegiem. I komfort jazdy na 16" w zimie dużo wyższy :shock:

michu25:
Chyba tak zrobię, kupię 16 felgi i do tego oponki. Bez czujników pewnie cały czas kontrolka będzie się świecić. Ale jakoś przeżyję.

Pozdrawiam

mariusz 1977:
Witam,

Ma ktoś doświadczenie jeżdzenia w zimie na poniższych oponach:
michelin latitude tour hp 215/70r16 100 h m+s

Jak sądze są to uniwersalne. Co myślicie o nich

Acher:

--- Cytat: "michu25" ---Chyba tak zrobię, kupię 16 felgi i do tego oponki. Bez czujników pewnie cały czas kontrolka będzie się świecić. Ale jakoś przeżyję.

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

No właśnie, jak to jest z tymi czujnikami. Chciałbym kupić na zimę 16 z oponami o większym profilu, ale mam dylemat:
- oryginalne 16" Hyundai
- AEZ dedykowane do użytku w zimie.

Wolałbym AEZ, ale jeżeli nie będą działać czujniki ciśnienia to zdecydowałbym się na oryginalne Hyundai. Jak działają te czujniki? Na nieoryginalnych felgach nie będą działać? Czy powinienem wymieniać koła w ASO czy mogę w zakładzie wulkanizatorskim?

Z góry dzięki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej