Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Opony zimowe do ix35
jacek2:
Kochani na jakich "butach" jeździcie w tym okresie?? :mrgreen: :mrgreen:
bo to ani zima, ani wiosna, ani jesień?
Chyba niepotrzebnie zakładałem zimówki :roll: :roll:
mada:
continentale croscontact 215/70R16 rewelacja?!?
MarekG:
Ja zasuwam na oponach Dunlop SP Winter Sport 3D, 215/70 R16 a te założone są na alufelgi Tomason TN3 7J/16", 5*114,3 ET 42.
Opony bardzo fajne, na asfalcie - ciche, mają bardzo dobre trzymanie boczne na łukach. W warunkach ekstremalnych opadów śnieżnych jeszcze nie sprawdziłem ale na tym co spadło z nieba do tej pory wszystko było ok.
Komplet opon i felg kupiłem jako nowe i jak do tej pory nie zauważyłem żeby działo się z nimi coś złego.
ziwasuw:
Posiadam na wyposażeniu oponki BFGoodrich WINTER SLALOM 225/70R17 na śniegu jest bardzo dobrze, natomiast na gołoledzi/marznącym deszczu czułem się dość niepewnie na zakrętach, miałem odczucie jakby uciekał mi przód. Na suchym asfalcie bardzo dobra przyczepność, tylko jak pojechałem troszeczkę szybciej tj. w okolicy 180 km/h po zatrzymaniu unosił się z oponek zapach spalonej gumy. Ogólna ocena jest raczej pozytywna, tym bardziej że dostałem je w gratisie i jak mówi stare przysłowie "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"
jacek2:
--- Cytat: "ziwasuw" --- jak pojechałem troszeczkę szybciej tj. w okolicy 180 km/h po zatrzymaniu unosił się z oponek zapach spalonej gumy. Ogólna ocena jest raczej pozytywna, tym bardziej że dostałem je w gratisie i jak mówi stare przysłowie "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"
--- Koniec cytatu ---
Myślę że ten smrodek to z tego, że guma nowa - świeża to troszkę po przegonieniu się nagrzała i zaczęła śmierdzieć :oops: :oops:
Ale przyznam, że przy tej prędkości mój hyuiek już wymiękł. :cry: :cry:
Udało mi się wydusić prawie 190 km/h i to już było wszystko na co go stać.... :oops:
Nawigacja
[#] Następna strona