Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Opony zimowe do ix35

<< < (15/22) > >>

boberek:

--- Cytat: "B.Wojcieszak" ---boberek jeśli mogę spytać, kupiłeś Hankooki w sklepie stacjonarnym we Wrocławiu, czy internetowo czy jeszcze inaczej? jaka cena?
--- Koniec cytatu ---

Zamawiałem to internetowo w Motointegratorze. To jest spółka Intercars. Płaciłem 530,38zł - wysyłka za free kurierem. Można też sobie wybrać warsztat w swoim mieście gdzie Ci je dostarczą i ew. za dopłatą założą - ja z tego nie korzystałem. Po zamówieniu i opłaceniu wysyłka tego samego dnia.

wieloryb7:
Ja początkowo też zastanawiałem się nad 17-stkami od Hankooka albo Nokiana, ale przy cenie 500 do 530zł za sztukę  - wybrałem Barumy Polaris 3 16 calowe za 340zł, do tego czarne alusy 16" od Ronala R56 za ok 330 z rabatem (koleżanka pracuje w Ronal Wałbrzych). Generalnie nie jest trudno kupić 16 calowe ładne alufelgi za ok 350zł za sztukę. Zapłaciłem 600zł więcej niż za same opony 17 od Hankooka.  Zwróci się za 3-4 lata na przekładaniu, a same felgi będą dużo mniej zużyte.  Zaufałem też trochę testom. Barum Polaris 3 bije Hankooki i*cept evo w każdym teście opon zimowych.
Gdyby ktoś się zastanawiał. Czarne felgi przy kolorze satin amber naprawdę dają radę. Wyglądają nawet lepiej niż oryginalne.
Szerokości...

JAREK G:

--- Cytat: "wieloryb7" ---
Gdyby ktoś się zastanawiał. Czarne felgi przy kolorze satin amber naprawdę dają radę. Wyglądają nawet lepiej niż oryginalne.
--- Koniec cytatu ---
Jak możesz to wrzuć fotkę bo też mam taki kolor i ciekawy jetem jak się prezentuje  :-D  Zastanawiałem się nad podobnymi felgami ale popytałem w kilku miejscach i wszędzie odradzili lakierowane czarne na zimę  :roll:

jacek2:
Osobiście czarne fele na zimę też mnie nie przekonują. Wyglądają zawsze jak stare i brudne..... ale to moje odczucia- nie chcę obrażać innych, tak więc nie walcie od razu w dziób... :-(   :-(

wieloryb7:
Też miałem opory przed kolorem czarnym, ale żyje się raz, nie? :) Jutro wrzucę fotkę może, ale auto dosyć brudne (oczywiście felgi też - srebrne byłby tez brudne;) ).
Co do lakieru - Jarek G -  czarny lakier nie różni się niczym od srebrnego w sensie technologicznym.  Nie wiem zatem czemu mieliby odradzać ten kolor akurat na zimę ?
To taki sam mit, jak ten, że alufelgi są mniej trwałe i bardziej podatne na korozję od stalówek.  Przy obecnie stosowanych kilku warstwach lakieru to czyste bujdy. A i mechanicznie alufelgi są zdecydowanie bardziej wytrzymałe od stalówek.  Jedynie kosztowo gorzej wypadają, ale akurat przy ix35 porządne stalówki (nie z chin) znalazłem za min 850zł - z kołpakami (pomijam jednorazówki za 50zł) to już 1000żł komplet. Do tego komplet nakrętek jeszcze trzeba osobno nabyć. Różnica na komplecie mi wyszła niecałe 3 stówy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej