Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Opony zimowe do ix35
tomko04:
ja właśnie kupiłem zimówki FULDA 225/60/17. Założyłem na alusy.Nie mam jeszcze u nas śniegu wiec trudno jednoznacznie powiedzieć jak się sprawują w trudnych warunkach ale nie mogę narzekać. Zapłaciłem z wymianą 465,- za szt.
Seb:
Hej, chce kupić na zimę felgi 16" alu, jakie powinny mieć ET ?
B.Wojcieszak:
Przeanalizowałem wszystkie wątki na forum jeśli chodzi o ix35 i opony zimowe.
2 propozycje opon są najmocniejsze.
1. Nokian WR G2 SUV 225/60R17 103V XL
2. Hankook W310 225/60 R17 103 V
Etykiety tych opon (parametry) i cena (Oponeo.pl) wskazują jednoznacznie na Hankook`a. Nokian kosztuje na dzień dzisiejszy 583zł, a Hankook 549zł.
Pytanie ostateczne, która Waszym zdaniem jest idealnym kompromisem? Jak się sprawują te 2 opony w waszym przypadku?
Pozdrowienia.
boberek:
--- Cytat: "B.Wojcieszak" ---Przeanalizowałem wszystkie wątki na forum jeśli chodzi o ix35 i opony zimowe.
2 propozycje opon są najmocniejsze.
1. Nokian WR G2 SUV 225/60R17 103V XL
2. Hankook W310 225/60 R17 103 V
Etykiety tych opon (parametry) i cena (Oponeo.pl) wskazują jednoznacznie na Hankook`a. Nokian kosztuje na dzień dzisiejszy 583zł, a Hankook 549zł.
Pytanie ostateczne, która Waszym zdaniem jest idealnym kompromisem? Jak się sprawują te 2 opony w waszym przypadku?
Pozdrowienia.
--- Koniec cytatu ---
Ja swojemu zaserwowałem Hankooki. Póki co nie ma śniegu, ani ślizgawicy. Jeśli chodzi o suchą nawierzchnie oraz głośność - narzekać nie mogę. Zobaczymy jak dowali śniegu (chyba lada moment).
B.Wojcieszak:
boberek jeśli mogę spytać, kupiłeś Hankooki w sklepie stacjonarnym we Wrocławiu, czy internetowo czy jeszcze inaczej? jaka cena?
Nawigacja
[#] Następna strona