Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Opony zimowe do ix35

<< < (3/22) > >>

rybkin:
Kup kolega oryginalne alufelgi 16ki(na pzyklad z alledrogo)  na zimę i nie komplikuj sobie życia z wyliczankami.Mozę maja nieciekawy wzór,ale są na pewno dostosowane do naszego wozidla.
Osobiście tak właśnie postąpiłem,teraz planuje zakupić gumki Dunlop winter sport 3d.

piotrwoj:
Witam! Mam IX 35 sinik benzyna 1,6 premium z oponami o wymiarach 225/60/R17
JESTEM BARDZO CIEKAW JAKIE OPONY ZIMOWE STOSUJECIE I JAKIE MACIE O NICH OPINIE
Pozdrawiam Piotr Wojciechowski :roll:

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-03-03, 15:41 ]
Zgodnie z pkt. III, 11 Regulaminu konto zostało zablokowane. W celu umożliwienia dalszego korzystania z forum proszę skorzystać z zakładki "kontakt".

wilkq:
Ja śmigam zimą na NOKIAN WR G2 SUV 225/60R17 103V XL + Alufelgi AEZ Raver 17tki (7x17 5x114,3 ET 48) . Sprawują się bardzo dobrze na śniegu i błotku pośniegowym.
Sama felga jest "mało-wzorkowa" i można ją łatwo zimą umyć - nawet samą wodą pod ciśnieniem.

Komplet sprawuje się bardzo dobrze - jedyny problem to czujniki ciśnienie powietrza - świecą się. Ale można się przyzwyczaić - po założeniu letnich seryjnych opon i felg i przejechaniu kilkuset metrów wszytko jest ok.

Obecnie komplet kosztuje poniżej 3650 więc jest to niezła propozycja.

popek38:
Ja również założyłem węższe, przesiadłem się z 17" latem na 16" zimą

Do swojego w zaszłym sezonie zamówiłem:
Dunlop SP WINTER SPORT 3D 215/70R16 100 T  
i ALU:
ENZO 101 7,00x16 5x114,30 ET48,00

Po jednym sezonie absolutnie nie mogę narzekać,
Oponki spisywały się wzorowo zarówno na głębszym śniegu na podjazdach jak i błotku. Na suchej też nie zauważyłem niedogodności - są cichsze od Goodrich-a

Felgi póki co bez śladów zużycia.

Baca:
Ja zastanawiam się nad dwiema oponami. Pierwsza to NOKIAN WRG2 a druga YOKOHAMA W.DRIVE. Może ktoś pomoże się ostatecznie zdecydować?

[ Dodano: 2012-09-17, 13:02 ]
Ostatecznie padło na Nokian WR G2 225/60R17.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej