Forum > Getz
[Getz] Zimny silnik 1,1 dławi się podczas ruszania
grzesiek402:
--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "grzesiek402" ---U mnie na cewce jest inna kolejność niż podaje instrukcja (patrząc od komory silnika jest 4132)
--- Koniec cytatu ---
4123
Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Na szybko pisałem - 3 i 2 pomyliłem. U mnie różnicę robi zamiana 4 i 1.
Nastar:
Dzisiaj wymieniłem czujnik położenia przepustnicy oraz MAP. Przy okazji również akumulator bo stary już słaby był. Procedura "zerowania" ECU też zrobiona.
Odpaliłem auto na sprzęgle i "luzie", puszczam sprzęgło i auto zgasło. Po drugim odpaleniu już wszystko OK. Czyli w kwestii odpalania bez zmian :evil:
Przy okazji wymiany czujników znalazłem zawór PCSV, o którym myślałem, że go nie mam :-) Jutro zaślepię wężyk i sprawdzę odpalanie.
Jeden plus za to: okazało się, że auto cierpiące od dawna na spadek mocy w czasie jazdy teraz odżyło i zasuwa jak szatan ! Nie wiem czy pomogła wymiana czujnika położenia przepustnicy czy MAP-u ale fajnie teraz śmiga.
Zostało jeszcze to odpalanie... W sumie nie jest to jakoś szczególnie uciążliwe ale "męczy mnie" trochę...
grzesiek402 czy masz na myśli zamianę przewodów na taką, która jest niezgodna z instrukcją ? Bo teraz mam tak jak powinno niby być i każdy przewód z cewki idzie do odpowiedniej świecy. Pilnowałem tego przy wymianie świec i przewodów.
grzesiek402:
Chodzi mi o to, że kolejność w instrukcji jest inna niż oznaczenia na cewce. Jak kupiłem auto to miałem przewodu podłączone zgodnie z oznaczeniami na cewce i się dławiło. Po przepięciu na kolejność wg instrukcji problem się skończył - kolejność wg instrukcji jest prawidłowa.
Nastar:
Sorry ale nadal nie łapię. Przejrzałem instrukcję (wer. PL) ale nie ma tam nic o podłączaniu przewodów WN.
Skoro wg oznaczeń na cewce należy podłączyć przewody na zasadzie 1 do 1, 2 do 2 itd. To napisz mi proszę jak to jest opisane w tej instrukcji, której niestety nie mam chyba ?
Rozumiem, że 1 to świeca najbardziej po lewej stojąc przodem do komory silnika ?
I jeszcze w kwestii zaworu PCSV: doczytałem, że na wolnych obrotach, przy zimnym silniku (czyli wtedy gdy u mnie występuje problem z gaśnięciem) ten zawór jest zamknięty i nie przepuszcza par paliwa do dolotu (przepustnicy). Co może w takim razie zmienić fakt, że zdejmę wężyk idący od/do dolotu z końcówki zaworu i go zaślepię ? Czy chodzi o to aby sprawdzić czy mimo że powinien być zamknięty to jest otwarty i za wcześnie puszcza opary na zimnym silniku ? Bo tylko to przychodzi mi do głowy...
kosmos2011:
--- Cytat: "Nastar" ---Bo tylko to przychodzi mi do głowy...
--- Koniec cytatu ---
Tak
Nawigacja
[#] Następna strona