Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Jakie sprężyny do tyłu można dać żeby podnieść

<< < (3/4) > >>

Zibi.S68:
Daj znać jak coś dopasujesz, przeglądając Internet znalazłem taki sklep http://www.spaccer.com/pl_PL/zamowienie.html?m=2456&h=124 ale ceny są po prostu chore, a może zamówić faktycznie w Rosji takie dystanse. Jak oni na nich jeżdżą to i my też możemy  ;-)

volcan:
I tak pozostanie sprawa skoku amortyzatora. O ile z przodu zastosowanie dystansu (takiego, jak Rosjanie proponowali) pod poduszką nie zmienia jego skoku, to z tyłu każdy element separujący zmieni skok amortyzatora a to pociągnie za sobą stukanie i w końcu uszkodzenie amortyzatora - o czym zresztą pisali na cytowanej wyżej rosyjskiej stronie. W takim wypadku trzeba do tyłu dokupić amortyzator wskazany w tamtym tekście.

Spaccer z przodu oznacza najprawdopodobniej konieczność przeróbki amortyzatora, Spaccer z tyłu - konieczność wymiany amortyzatora.

Według Rosjan - dłuższy amortyzator z tyłu to Kayaba 344356 - od Mazdy Tribute. Cena kompletu dystansów przednich i tylnych, to razem niespełna 2500 rubli, czyli ca. 140 złotych. Teraz kwestia znalezienia kogoś, kto do Rosji jeździ, żeby kupił i przywiózł.

Wybór mają super, bo można zestaw od +10 do +40 dobrać i będzie to już całkiem profesjonalna przeróbka.

kamil3239:
No dobra Pany dziś pokusiłem się o przeróbkę tyłu. Po kilku rozbieraniach i składaniach udało mi się dopasować gumy. O dziwo miałem takowe. Co do gum zdjęcia teraz nie mam, ale są to gumy dokładnie w tym stylu http://allegro.pl/uniwersalna-guma-podwyzszajaca-pod-sprezyny-gumy-i5049737934.html  I tak wyciągnąłem sprężyny, wyciągnąłem gumy oryginalne(guma podwyższając ze sprężyn które idą między górnym mocowaniem sprężyn a budą i zastosowałem gumy z powyższego linku odpowiednio je docinając aby średnica się zgadzała. Średnica dlatego że gumy stosujemy nie między zwoje sprężyny a nad nią między górne mocowanie budy a sprężyne. I jest git. Co do wypowiedzi Volcan-a. Osobiście uważam że po tylu latach na oryginalnych sprężynach takie podkładki 3 cm podnoszą auto do wysokości wyjściowej (fabrycznej) tj. Nie kolidują z amorkiem. No i co pewnie przydałby się jakieś zdjęcia więc proszę: przed

[ Dodano: 2016-03-11, 21:47 ]
Zdjęcia dodały się odwrotnie

[ Dodano: 2016-03-11, 22:00 ]
Niby 3cm a jaki banan na twarzy :-)

kosmos2011:

kamil3239:
Tak tył fajnie stoi. Nawet ciut wyżej teraz jest niz na zdjęciu bo worki z cementem w bagażniuku zrobiły swoje ;-)  Ale jeszcze z tym przodem coś by pomodził :roll:  Może jakieś ciekawe sugestie?  :idea:  Nie za dużo ale ten 1-2cm. A może ktoś faktycznie dałby radę zamówić z rosji te dystanse?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej