Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Jakie sprężyny do tyłu można dać żeby podnieść

(1/4) > >>

cezaros:
Witam
Jak w temacie mam wrażenie że tył mi bardziej siedzi (mniejszy prześwit jak z przodu) kombinuje żeby go jakoś podnieść najlepiej byłoby wymienić sprężyny na dłuższe lub z innego auta (jakiego??) albo podłożyć gumę pod sprężynę. Ktoś przerabiał temat bo standardowe tył do sanciaka mają mieć 290 mm, czy pomoże jak wsadzę nowe sprężyny (może nie będą wytłuczone)?? Nie znalazłem na forum to jak ktoś przerabiał temat  to proszę o info.

volcan:
Pewnie wystarczy zamontować nowe sprężyny i amortyzatory  8-)

santa claus:
Może stare już mają dość i nie dają rady ;) samych sprężyn lepiej nie zakładać bez miany amortyzatorów na dluższe. Temat trudny bo jak szukałemw necie to nie znalazłem informacji o tym aby ktoś podnosił to auto. Może w rosji...Gumy pod sprężyny raczej spowodują, że auto będzie sztywniejsze.
  Ja myślałem generalnie o lifcie auta w góre... bez pół środków i prowizorek dlatego w grę wchodził nowy zestaw sprężyn i amortyzatorów. Po wycenie jaką dostałem dałem sobie spokój. Zresztą wyraźnie mi powiedziano że to nie jest auto do tego typu przróbek chyba ,że ktoś bardzo chce i ma gruby portfel.
Może najpierw sprawdź czy po prostu nie należy ich wymienić na nowe bo są zużyte...
PS jestem ciekaw czy od terracana sprężyny by pasowały.
PS2 jeżeli coś uda Ci się ustalić podziel się na forum

cezaros:
najpierw spróbuje wymienić sprężyny i amorki na nowe, jak dalej będzie "siedział" to podłoże gumę i tyle chyba w tym temacie zrobię, jak będzie po to napiszę czy coś pomogło.

niebrzydal:
Najtaniej wkręcić gumy tj. podnieść na lewarku i wkręcić w miejsce gdzie pierwsze siada.
A mam pytanie, czy tu są sprężyny z podwójną charakterystyką? może to jest przyczyna "klapnięcia".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej