Forum > Accent
[Accent LC] Tył nie hamuje.
kadafi:
Pewnie tak się to skończy ;-)
kml:
kadafi, ja nawet jestem skłonny kupić bylebym miał jakąkolwiek pewność, że to da wymierny efekt...
kadafi:
Ja jak napisałem wczesniej - na poczatek testy i w między czasie jak się uda to zakup używki.
Powiem że na suchym rewelacja - hamowanie jak trzeba.
Wczoraj jeszcze robiłem próbę na ostro i zablokowao tylko przód.
W każdym razie wolę mieć tak jak jest czyli 4 hamujace koła i świadomość że na śliskim może byc różnie (będe wiedział jak jest po testach i pewnie wybiore sie na stacje diagnostyczną) niż hamujacy tylko przód i blokowanie kół przy średniej sile hamowania a na delikatnie mokrej nawierzchi efekt jak na lodzie.
Oczywiście nikogo nie namawiam do modyfikacji w układzie hamulcowym bo to różnie może się skończyć.
kml:
Odgrzebuję :) Zbliża się termin przeglądu więc na wszelki wypadek zapytam jak tam sytuacja. Kupiłeś nowe korektory? Nigdzie nie widzę ich na alleprowizji a coś czuje, że znowu będzie, że hamulce słabe :/
kadafi:
Aaa .. jakieś 2 tygodnie temu wywaliłem zupełnie wszystko ze środka korektorów i poprawy nie widzę.
Nie kupiłem - kombinuję z "nową" pompą z korektorami od większego auta.
Na razie temat trochę odpuściłem bo nie chcę się denerwować.
Nawet w pewnym momencie myślałem o swapie na jakieś tarczówki ;-) - mam spory dostęp do rozbieranych aut różnych marek.
Temat na pewno jeszcze powróci w tym miesiącu.
Nawigacja
[#] Następna strona