Forum > Accent
[Accent LC] Tył nie hamuje.
kml:
kadafi, analnie po prostu z taką ceną :evil: I co teraz? Szukasz dalej czy będziesz się godził z tym co masz? Ja jeszcze nie muszę ingerować, ale powiem szczerze, że określenie "słaby tył" strasznie mnie wkurfia na przeglądach corocznych :-/
kosmos2011:
--- Cytat: "kadafi" ---Więc do mojego accenta (sprawdzine po nr. VIN) - 199zł/szt :-P
Troche przesada co?
--- Koniec cytatu ---
Nowa pompa w FOX 190 pln tylko nie jest jasne czy korektory są w komplecie.
kml:
kosmos2011, po Twoim poście już pewnie nie :mrgreen:
kadafi:
Jedynym elementem który może mieć wpływ na intensywność działania to ta twardsza spreżyna.
Może przez lata działania jest za miękka i korektor nie działa jak trzeba.
Plan jest taki:
Testy na mokrej a później na śliskiej drodze ( jak spadnie śnieg).
Jestem w trakcie dogadywania się w sprawie używki (cała pompa) - jak bedzie cena OK to zaryzykuje.
Korektor działa i tak w przypadku mocnego hamowania (większe ciśnienie w ukladzie - zadziałanie korektora) więc przy "normalnym" hamowaniu powinno być ok.
Ma to znaczenie zimą - bez ABSu i tak posługujemy sie hamulcem bardzo delikatnie.
kml:
Teoretycznie, ale TEORETYCZNIE można dorobić taka sprężynę jednak strach się bać jak coś pójdzie nie tak. Cena korektora jest po prostu śmieszna w stosunku do tego co w nim jest.
Gdyby Ci się chciało to weź proszę rozbierz tę nową pompę i sprawdź twardość sprężyny w palcach. Jeżeli poczujesz różnicę to wiadomo o co chodzi. Jeżeli nie a po zmianie będzie lepiej to szukamy dalej...
Nawigacja
[#] Następna strona