Forum > Sonata
Pasek rozrzadu - po raz kolejny..
Hants:
Po kilkunastu godzinach nie startowania motoru zdjalem oslone rozrzadu i co widze?
W stanie spoczynku wygladał tak (widac, ze jest troszke wybrzuszony: ząbki od prawej patrzac - niezbyt ladnie wchodza na koło zębate):
Odpalilem gada, troche rozgrzalem (mam filmik, pasek ma minimalny skok na boki w trakcie pracy).
Po rozgrzaniu - struna od banjo:
Albo od gornego C w pianinie:
Główkowalem sobie, ze zimny, to pewnie tak ma byc, itp, ALE tego luzu na zimnym przeciez nie powinno byc - hydrauliczny napinacz ma dzialac w kazdym momencie! Skoro pózniej go nie miedzy wałkami rozrzadu, to pewnie przenosi sie na innny obszar..
Co radzicie?
Poza tym martwi mnie jeszcze to - wszystko bylo wyczyszczone z pietyzmem, pasek zrobil ze mna ledwie 3 tys km, a juz wyglada jak z D wyjęty. Poprzedni nie mial takich znaczkow, za to przed rokiem - mialem taką samą zagwozdkę, z wcieciami w tym samym miejscu... Cześci byly z najwyzszej półki - nie bylo i nie zadnych kompromisow, ani zamiennikow. Czy to efekt zlego ustawienia czegos? Czego?:
Hants:
A tutaj filmik z jutiuba z mym paskiem w roli głównej:
//www.youtube.com/watch?v=qjvEm2HFf8w
BartBartez:
Napinacz hydrauliczny wymieniałeś?
Na pasku są widoczne ślady zbyt mocnego napięcia lub "zacierającej się" rolki.
A w jakim stanie są koła zębate?
e-gen:
(...)oszem istnieje teoria że pasek rozrządu pod wpływem temp kurczy się, niemniej nawet na zimnym nie powinieneś być go wstanie ugiąć między kołami AŻ TYLE.
Stawiam na napinacz.
IgoReCzeK:
Witam. Najwyraźniej jest coś nie tak. :-? Nie podejrzewam Cię o zastosowanie jakiegoś bubla, ale czasem można trafić na jakąś wadliwą fabrycznie część zamienną ( szczególnie dotyczy się to gazowych napinaczy pasków rozrządu nawet przy oryginałach - nie wiem czy akurat taki u Ciebie występuje? ). Sugestia byłaby co do poprawności pracy napinacza, ale te otarcia na pasku rozrządu na jego wierzchniej stronie też dają do myślenia. Proponuję zablokować napinacz ( napinacz gazowy nie może się "rozprężyć", bo podobno jest później do "bani" ), zdjąć pasek rozrządu i sprawdzić opory toczne poszczególnych elementów ( dla laika zabieg śmiercionośny, ale Ty poradzisz sobie z ponownym ustawieniem wszystkiego jak należy. :-) ) Sytuacja jest tak nietypowa, że trudno tutaj wskazać jednoznaczne rozwiązanie. Zastanawia mnie jeszcze to spasowanie paska do kół zębatych - wygląda to tak, jakby pasek się skurczył. :shock: Sprawdź jeszcze na "staruszku" ( poprzednim pasku ) jak to wygląda, no chyba, że wylądował już w śmieciach? Pozdrawiam Igor.
Nawigacja
[#] Następna strona