Forum > Atos / Atos Prime

[Atos Prime] Silnik gaśnie po parę razy, ciężko przejechać 1

<< < (3/4) > >>

jendrzej:
Czasem bywa tak, że komputer nie wykazuje błędów, ale to nie oznacza, że jest ok. Wtedy jedynym wyjściem jest diagnostyka silnika według parametrów.

strzelec34:
Grzech61, normalnie to tesknie za była sierra 200 tys za 5 lat bezawaryjnie (oczywiscie robilem to co potrzeba) miala 22 lata, umarla z przebiegiem 320ale wracajac do tematu poto  ten post ze może ktos cos doradzi,juz mnie szlag trafia jakjak tylko pomysle o hyundaiu---- tak gwoli wyjasnienia to ten check nie swieci sie cały czas tylko jak mu cos zaleci podczas jazdy i szarpie,lub zgasnie calkiem silnik

Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli jest ostatnią w wątku.
Kasuję cytat. tekla

Grzech61:

--- Cytat: "jendrzej" ---...komputer nie wykazuje błędów, ale to nie oznacza, że jest ok...
--- Koniec cytatu ---

W moim przypadku zawsze pokazywał jak mu coś dolegało. Auto ciągnie na świecącym się checku do 120 i dalej nie. Moim zdaniem działa w trybie awaryjnym, ale tak jak pisałem wcześniej nie jestem specem i mogę się mylić

jendrzej:
Grzech61, może być tak jak piszesz. Kolega, który naprawia samochody, ma niemało takich przypadków. Check świeci, a błędu nie pokazuje. Dopiero sprawdzenie wg parametrów doprowadzało do znalezienia usterki. Oczywiście wszyscy ci klienci byli wcześniej na komputerach w serwisach. A tam żadnych błędów nie pokazało.

R4ZOR:
Sprawdz poprawność działania sondy lambda -podepnij pod multimetr i zobacz czy oscyluje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej