Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Getz
robaszek127:
Już jeśli bym zmieniał getza to nie na drugiego lekko zmodyfikowanego jakim jest cross a za 15tys kupiłbym raczej IX20. Fajniejszy z wyglądu i nowocześniejszy a może i blacha jest lepsza.
Jeśli wybór ma być między tymi dwoma zostałbym przy starym a kaskę zostawił na inne auto za jakiś czas.
Rusek:
U mnie problem tkwi w tym że nie do każdego autka się zmieszczę. To miała by być taka mała zmiana na troszkę nowszy i mocniejszy model. Konkretną zmianę samochodu planuję dopiero na pażdziernik 2017 i wówczas będę stał przed wyborem samochodu Suvowatego przyznam że nie będzie łatwo bo lubię trzymać się marek które znam a na chwilę obecną znam Ładę i zaczynam poznawać Hyundaia.
Jeżeli teraz kupię Getza Cross to pewnie za rok ten Getzik zostanie ze mną i moją starą Ładę wymienię na Ładę Kalinę 2 Cross.
Trochę to pomotane... Dlatego pytam czy warto i co Wy byście zrobili :)
pablomaxim:
Ten silniczek 1.4 ma prawie 100 koni ( 97 ) . Dobrze się nim jeździ, zbiera się świetnie a spalanie do 8 litrów. Ja go przerobiłem na LPG i nie ma różnicy. To jest auto żony ale lubię nim pojeździć. Ja bym brał.
robaszek127:
A jak jest z gazem w tym 1.4 Bo sam jak chciałem kupić getza to szukałem 1.3 bo pisali, że 1,4 choć mocniejszy nie najlepiej lubi lpg.
Ale faktycznie w getzie przydało by się 100 koni bo te 83 to licho szczególnie na klimatyzacji słabo jedzie.
sasek941:
Pod eLPeGie bardzo fajnie sprawdza się 1,6 16v. Mam w accencie i nie narzekam.
Ponad 100k km zrobione na gazie i się trzyma. Spalanie od 8l lpg do 11-13l z przyczepą, prędkości autostradowe.
Nawigacja
[#] Następna strona