Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Getz

<< < (19/27) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "euro_tuned" ---Ma jakieś szczególne bolączki i coś na co koniecznie należy zwrócić uwagę? będę wdzięczny za każdą opinię!
--- Koniec cytatu ---

Przeczytaj post nad Twoim.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3616&highlight=korozja

Co do D4FA jak to diesel pompa WC (dodawanie do paliwa oleju 2T), czystość  EGR i całego układu dolotowego.

euro_tuned:
Dzięki. O belce już czytałem. Jej zły stan dyskwalifikuje auto od razu? Co do silnika to wychodzi, że tyle co w każdym dieslu. Nie ma jakichś szczególnych dla tego silnika podzespołów które padają to mnie cieszy. Co do zabezpieczenia ognisk rdzy to dzięki za linka.

Rusek:
Witam Serdecznie! Aktualnie posiadam Hyundaia Getza 1.1 rocznik 2004, jednak mam okazję kupić Hyundaia Getza Cross i nie ukrywam że bardzo mi się podoba.

Proszę pokierujcie mnie czy warto:
Hyundai Getz Cross
Rocznik: 2007
Przebieg: 126 000 udokumentowany
Serwisowany w ASO
Silnik 1.4 benzyna
Technicznie widziałem go na kanale wszystko jest ok, silnik pracuje równo nic nie szarpie.
Wyposażenie: Elektryczne szyby i lusterka, ABS, ASR, klimatyzacja, szyberdach.
Środek bez zastrzeżeń.
Lakier bez zastrzeżeń.
Cena: 15 000.
Cena po oddaniu mojego GETZa 1.1 to 6 500.

Moje pytania do Was to:
1. Co jeszcze sprawdzić przed zakupem?
2. Jak wygląda awaryjność i dostępność części do wersji cross?
3 . Czy wersja CROSS jest dużo droższa w utrzymaniu od wersji 1.1 2004?
4. Czy warto brać? Co zrobili byście na moim miejscu?

Pozdrawiam

Scorpio:

Dodano: 2016-09-07, 17:19
Wersja Cross różni się od pozostałych wersji tylko zderzakami, odrobinkę podwyższonym zawieszeniem, dołożonymi relingami i bodajże atrapą. Utrzymanie będzie niewiele droższe niż 1.1. Jeżeli auto od pewnego sprzedawcy to brałbym w ciemno (oczywiście wygląd kwestią gustu, ale pod względem mocy poczujesz różnicę). Spalanie jak w innych 1.4 więc niech się wypowiedzą posiadacze owych silników.

Zwróć uwagę na korozję, szczególnie pod spodem ;]

kosmos2011:
Rusek jest specjalny dział Zakup Hyundaia.

Różnica między wersją cross, a zwykłą to wysokość sprężyn reszta to kosmetyka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej