Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Getz
Brt:
Jedyny minus Cross'a jaki widzę, to problem z częściami nadwozia po stłuczce/wypadku.
Gosia26wawa:
Miałam Hyundaia Getz z silnikiem 1,3 2004 r. i miałam wypadek kobieta wjechała mi w tył i poszła podłużnica i z podłogi w bagażniku jest harmonijka więc chyba już nie jeździć nie będę. Tylko teraz nie wiem z jakim silnikiem kupić Hyundaia Getz błagam pomóżcie...
kosmos2011:
Silnik 1,1 odpada bo są wieczne kłopoty z obrotami, 1,5 CRDi to obcięty 2,0 CRDi i jak każdy diesel EGR, nieszczelności pompy wysokiego ciśnienia, turbina (choć właściciele Getz z tym silnikiem nie skarżyli się). 1,4 i 1,6 jedyne co trzeba sprawdzić to czy łańcuszek spinający wałki rozrządu nie hałasuje (lubi się rozciągać). 1,3 już miałaś ja osobiście nie narzekam.
Wszystkie silniki benzynowe lubią LPG.
Przed zakupem obowiązkowo do sprawdzenia ciśnienie sprężania.
Z innych rzeczy do sprawdzenia stan przedniej belki pod silnikiem i tylnych nadkoli.
Gosia26wawa:
Czyli zostaje mi szukać do upadłego z silnikiem 1,3 taki jak miałam byłam bardzo z mego autka zadowolona i nie wyobrażam sobie zakupu innego autka jak tylko Hyundai Getz ;-)
robaszek127:
Ja też byłbym zadowolony z getza gdyby nie blacha.ładnie ocynkowana a i tak rdzewieje jak w połowę tańszym w zakupie tico.
Nawigacja
[#] Następna strona