Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Brak mocy - czy to wina paliwa?
kosmos2011:
--- Cytat: "DjKosmit" ---Jak można na sprawdzić czy auto posiada DPF?
--- Koniec cytatu ---
Norma Euro 5 weszła w 2008 roku. Wpisz tutaj http://koreacat.ru/hyundai numer vin i sprawdź co masz napisane przy takiej frazie "2841B3EMISSION REGULATION - EC ?
Zairzyj jeszcze tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=205&postdays=0&postorder=asc&start=0 bo widzę w Twoim profilu trochę "słodkości" :mrgreen:
DjKosmit:
--- Cytat: "kosmos2011" ---2841B3EMISSION REGULATION - EC ?
--- Koniec cytatu ---
U mnie jest: 2841B3 EMISSION REGULATION - EC 2005
a niżej:
2891F1 CATALYTIC CONVERTER - D.P.F
Czyli co DPF?
BTW: Napisałem Tobie coś na temat słodkości na PRIV
Update: 31.08.2013
Dzisiaj znów rano niespodzianka. Nierówna praca silnika na biegu jałowym praktycznie dopiero wciśnięcie gazu do dechy dawało rezultat. Po kilku takich depnięciach praca silnika wróciła do normy i można było ruszyć. :(
Mam nadzieje że jak wyjadę te 60 litrów ON z STP to coś się zmieni.
W poniedziałek jadę na komputer sprawdzić błędy jeśli takowe były.
santafanta:
hej DJ, tak samo jak pisze Milek polecam wymienic filtry na poczatku i nie pomijac wymiany filtra paliwa ale zmieniac go zawsze razem z olejem i filtrem.
Jest tu dosyc duzo zmiennych i rozne rzeczy moga powodowac Twoj problem, ale zakladajac ze paliwo na stacji jest ok, popatrzylbym w strone EGRu. Sam mialem taki problem - przeczytaj sobie moj post 'za duzo czarnego dymu z wydechu'. U mnie wygladalo to tak ze stracilem sporo mocy na niskich obrotach. Powodow bylo kilka - bardzo krotkie jazdy spowodowaly ze za duzo sadzy odlozylo sie w EGRze, powodujac zacinanie sie go (zalecane jest czyszczenie co jakis czas), poza tym przytkal sie zawor na przed wtryskami i gasl mi po zapaleniu - wyszlo to na komputerze. Po przeczyszczeniu obu rzeczy problem minal, ale jeszcze zaczalem dodawac liqui moly (olej do dwusuwow) do paliwa w celu lepszego spalania (mniej sadzy) i lepszego smarowania wtryskow. Ogolnie wszystko to sprawilo ze auto smiga jak nalezy a spalanie spadlo o jakies pol litra.
odnosnie pytania czy masz filtr czastek stalych czy nie - jezeli wydech masz okopcony to filtra nie ma. Jezeli filtra nie ma, zacznij dodawac oleju do dwusuwow w proporcji 0.25 l na bak. Auto przestanie kopcic i zyska mocy, powodzenia
DjKosmit:
--- Cytat: "santafanta" ---odnosnie pytania czy masz filtr czastek stalych czy nie - jezeli wydech masz okopcony to filtra nie ma. Jezeli filtra nie ma, zacznij dodawac oleju do dwusuwow w proporcji 0.25 l na bak. Auto przestanie kopcic i zyska mocy, powodzenia
--- Koniec cytatu ---
Właśnie nie wiem czy mam DPF post wyżej odpowiedziałem koledze odnośnie tego co uzyskuję po VIN i nie mam pewności czy dobrze widzę. Może ktoś pomorze ??
Moje auto nie kopci i nawet jak ma problemy z tą nierówną pracą i brakiem reakcji na gaz to dymu nie mam żadnego ciemnego. Jedynie co widzę to wilgotne końcówki rur wydechowych. Po zapachu wychodzi że woda (skroplona para wodna).
W tym tygodniu zmieniam filtry i olej więc może uda się wyeliminować problem jeśli to wina zatkanego filtra paliwa.
No właśnie i jeśli mam DPF to olej musi być z jakąś normą ?? Poprzedni właściciel miał zalane mobil 5w40 3000 x1
Pozdrawiam
kosmos2011:
--- Cytat: "DjKosmit" ---No właśnie i jeśli mam DPF to olej musi być z jakąś normą ??
--- Koniec cytatu ---
Z Dpf ACEA C3 5W30
Bez Dpf ACEA B4 5W30
Ilość oleju wraz z zawartością filtra oleju 5,9 litra.
Nawigacja
[#] Następna strona