Panowie mam dylemat. Za pierona nie moge zrozumieć tego kompa.W Octavii miałem trzy tryby spalania. 1- spalanie aktualne, 2-spalanie tzw srednie liczone co 50 km i 3- spalanie srednie które wskazywało spalanie od ostatniego resetu czyli mozna było np przez 1000 km nie resetować i wskazywał faktyczne wskazanie srednie - miasto, trasa, postój itd jednym słoewem FAKTYCZNE SREDNIE. Tu jest tak że rano spalanie skacze do np 17 po rozgrzaniu i wyjechaniu na trase np 10 km wskazuje 7, po wjeżdzie do miasta i kreceniu sie po nim wskazuje 11 .Mam nadzieje że dośc jasno to wydukałem.Pytanie; jakie jest faktyczne spalanie? Co ile liczona jest ta średnia? Tak jak wspominałem przełaczyłem kompa na trase dzienna aby sie nie wkurzać ale nie daje mi to spokoju.Jesli przeoczyłem cos w instrukcji sorki ale moze ktoś bardziej rozgarniety niz ja mi to łopatologicznie wyjaśni? Poza tym auto spoko.Troche wiórków z gabki pod siedzeniem ale zgłosze na przeglądzie, trzeszczy skórzane siedzenie ale to chyba moje dupsko bo waze 120 kg hehe, innych usterak brak.Oby tak dalej.Pozdrawiam.